Gündemİlçe Haberleri

Gönen’de Ayılar Arı Kovanlarına Saldırdı 

Gönen'in Kocapınar kırsal mahallesinde, uzun yıllardır arıcılıkla uğraşan Tahsin Savaç ve diğer bal üreticileri, son günlerde ayı saldırılarının artmasıyla büyük bir endişe içerisindeler.

Gönen’de Ayılar Arı Kovanlarına Saldırdı

Gonende Ayilar Ari Kovanlarina Saldirdi 1 1
Gönen’De Ayılar Arı Kovanlarına Saldırdı 

Arı Kovanlarına Büyük Zarar Verildi

Tahsin Savaç, 25 yıldır bu mesleği sürdürdüğünü belirtirken, son yaşanan olayların kendisini ve diğer arıcıları derinden etkilediğini dile getirdi. Son iki gün içinde mahallede bulunan merada yer alan arı kovanlarına yönelik gerçekleştirilen ayı saldırıları, arı kovanlarının parçalanmasına ve kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Savaç, “Ayılar kovanlarımızı parçalayarak büyük zarar veriyorlar. Bu durum bizi derinden etkiliyor. Yetkililerden bu konuda acil önlemler almasını ve çözüm bulmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Gonende Ayilar Ari Kovanlarina Saldirdi 1 2

Yerel Yetkililerden Çözüm Bekleniyor

Bölgede yapılan incelemelerde, çok sayıda ayının ayak izlerine rastlanması, arıcıların endişesini arttırdı. Bal üreticileri, yerel yetkililerin bu konuya duyarlı bir şekilde yaklaşarak çözüm bulmalarını bekliyor. Ayı saldırılarının önlenmesi ve arı kovanlarının güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması talep ediliyor.

Gonende Ayilar Ari Kovanlarina Saldirdi 1 3

Haber: İHA

Dededen Kalma Marangozluk Geleneği Kovanla Sürüyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu