Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri

Gün içinde yapmanız gereken hareketleri sizinle paylaşıyoruz. İşte karşınızda günlük egzersizlerin vazgeçilmez hareketleri

 

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri sizinle!

1. Göğsünüzdeki, omuz ağrılarını azaltan gizli tetikleyici nokta

Öncelikle elinize bir adet tenis topu alın. Daha sonra topu köprücük kemiği ile koltukaltı arasında bulunan pektöral minör bölgesine yerleştirin. Vücudunuzu ve topu bir duvarın köşesine doğru yaslayın. Bu noktada başınızın rahatça hareket edebilmesi önemlidir. Uyguladığınız basıncı iyice ayarlayarak topun göğsünüzde kalmasını sağlayın. Topu yanlara, yukarıya, aşağıya ve derine doğru hareket ettirin. Bu hareket, tüm gün boyunca direksiyon ya da bilgisayar faresi gibi nesneleri kavramaktan sürekli gerilme eğiliminde olan kasları ve pektöral minör dokuları gevşetir.

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri

2. Bacak ağrılarını önlemeye yarayan hareket

Sağ tarafa doğru yaslanıp yere oturun. Sol bacağınızı geriye doğru uzatarak ağırlığınızın çoğunun sağ kalçanız üzerinde olmasını sağlayın. Sağ kalçanızın altına iki adet tenis topu yerleştirin. Bacağınızın toplar üzerindeki ağırlığı sebebiyle, hareketin yeterince yoğun olduğunu düşünüp bu şekilde kalmayı tercih edebilirsiniz. Ancak hazır olduğunuzda tüm bacağınızı topların üzerinde ileri, geri hareket ettirmeye başlayın. Ayrıca bu egzersizi yaptıktan sonra, kalçanızın rahatladığını ve gevşediğini hissedecek, diz ağrısı çekiyorsanız eğer, bunların da azaldığını göreceksiniz.

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri

3. Sırt masajının en tembel yolu

Yere sırt üstü uzanın. İki tenis topunu yan yana olacak şekilde sırtınızın altına enine yerleştirin. Göğüs kafesinizi kullanarak derin bir nefes alın, daha sonra kaburgalarınızı sıkarak havayı dışarı bırakın ve altınızdaki topları yassılaştırın. 5 kere tekrarlayın. Bu hareket sırtınızın üst kısmındaki gerginliğin azalmasını sağlayacaktır. Aynı tekniği vücudunuzun ağrıyan diğer bölgelerinde de kullanabilirsiniz.

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri

4. Koşan, zıplayan ve yürüyen herkesin yapması gereken hareket

Öncelikle bir adet köpük silindir edinin. Diz arkası kirişlerinizi ve kalça kaslarınızı çalıştırmak adına, elleriniz arkanızda, yerde olacak şekilde silindirin üzerine oturarak egzersize başlayın. Aynı anda bacaklarınızı dizlerinize doğru çekerek kalçanızla hafif bir zikzak hareketi yapın. Gergin bir noktaya denk geldiğinizde silindir sabit bir şekilde, bir yandan diğer yana hareket ederek sürtünme sağlayın. Ayrıca bu egzersiz ile bacaklarınızı esneme hareketleri yapmışçasına gevşek ve esnek hissedeceksiniz.

Günlük Egzersizlerin Vazgeçilmez Hareketleri

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Egzersiz İle Yorgunluğunuzu Enerjiye Dönüştürün « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu