EtkinlikBalıkesir Son Dakika Haberleri

Haklı Direnişin Sahnesi Balıkesir’de!

Medeniyet Tasavvuru Okulu (MTO) Tiyatro Okulu, Filistin'in haklı direnişi ve Mescid-i Aksa'nın gerçek hikayesini merkeze alan etkileyici bir yapıma imza atıyor.

Haklı Direnişin Sahnesi Balıkesir’de!

Medeniyet Tasavvuru Okulu (MTO) Tiyatro Okulu, Filistin’in haklı direnişi ve Mescid-i Aksa’nın gerçek hikayesini merkeze alan etkileyici bir yapıma imza atıyor. Oyun, Yusuf Engin Gezer’in kaleme aldığı ve yönettiği, başrollerini Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli’nin üstlendiği bir yapıma dönüşüyor.

“Gün Doğmadan,” Türkiye’den sıradan bir turistik gezi amacıyla yola çıkan ancak Mescid-i Aksa’da kaybolduktan sonra gerçekle yüzleşen Ömer ve Kenan adlı iki dostun uyanış hikayesini anlatıyor. Ayrıca, ailesini Yahudi saldırısında kaybeden Hasan’ın dramını, mühendislik okuyup vatanına dönen Kudüslü Sadi’nin haklı mücadelesini ve Müslümanların Mescid-i Aksa’nın hür kalacağı günü bekleyişini konu alıyor.

Evleri bombalanan Hasan’ın trajedisiyle birlikte, Kudüslü Sadi’nin adil mücadelesi ve Müslümanların heyecanlı bekleyişi, her taşının, her karışının mübarek olduğu bu beldeyi izleyicilere aktarıyor. Oyun, izleyicilere iyi bir insan olma gayreti ile insanları yurtlarından çıkarmak arasında derinleşen bir içsel çatışmayı düşünmeye yönlendiriyor. Şehadetin eşiğinde, insan ruhunu derinden etkileyen soruların cevapları üzerinde düşünmeye davet ediyor.

Etkinlik Detayları

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Aralık 2023 tarihinde saat 20.00’de ev sahipliği yapacağı tiyatro oyununa tüm halk davetlidir.

Tiyatro gösterimi ücretsiz olup, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Ertuğrul Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

 

 

Seren Çiftçi

Ahmet Esmer Fotoğraf Sergisi Yapacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu