EkonomiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Harabe eve fahiş kira

Harabe eve fahiş kira

İstanbul Bağcılar’da bodrum kattaki bir bina harabe durumda . Üstelik bu ev için 8 bin 500 lira kira istendi. Bu ücret tepki çekti.

İstanbul’da ev kiralarındaki artış gündemdeki yerini korudu. Durumu fırsat bilen bazı ev sahipleri, özellikle yabancı uyruklu kişilere fahiş fiyatlarla ev kiralamaya çalıştı. Vatandaşlar, bunun son örneğini ise Bağcılar’da yaşadı. İlan, bir emlak ofisi tarafından verildi.Ayrıca ilan bodrum katta ve oldukça bakımsız halde bulunan  ev için 8 bin 500 TL istiyor.

Backup Of Patlama 15

İlan, eşyalı olduğu belirtilen evde 5 kişiye kadar kalınabileceğini ifade etti.

Harabe Bina Ne Demek Harabe Ev Nasıl Olur ?

Yıkık dökük kullanılamayacak durumdaki eve harabe ev denir. Ayrıca, harabe durumundaki binalar eski görünümlü ve sağlam değildir. Güvenli olmayan bu binalar yıkılmalıdır. Yıkımı gerçekleştiren, kontrollü bir şekilde izin almak zorunda. Harabe binaların izinleri bulunduğu ildeki yetkili belediye ve ilgili kurumlarla bağlantı kurularak yıkım olur. Böylelikle alınan karar sonrası bina yıkımı kontrollü olur.

Bir bina için en çok kullanılan bina yıkım yöntemleri şöyledir;

Çekme halatı ile yıkım, patlayıcı ile yıkım, lazer kesim ile yıkım, kat eksiltme ile yıkım ve ekskavatör ile yıkım yöntemleridir. Çekme halatı ile yıkım işlemi genelde cami minaresi veya binaların bacaları için tercih ediliyor. Yıkım işlemleri arasında lazerli sistemde var. Bu sistem işlemi, sessiz yapılmak istenen bina yıkımında tercihediliyor.Etraftaki yapıların hassas yapılar olması, gürültü istenmemesi ve yıkımın çevreye zarar verme ihtimali üzerine bu yöntem üzerinde karara varılır.

iha

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu