GündemSiyaset

HASTANEYE VE PERSONELE BAKIN!

Balıkesir CHP Milletvekili Fikret Şahin,Balıkesir Devlet Hastanesinde personel yetersizliği var diyerek son dönemde Balıkesir’de yapılan hastanelerdeki değişiklikle birlikte yaşanan sıkıntılara değindi.

KUTU İÇİNDE

Balıkesir’de 1896 yılından buyana hizmet veren Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi, 2017 yılında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte 650’den 260’a indirilmiş hastanenin personel dağılımı ise 260 yatak sayısına göre düzenlenmişti.

“DEĞİŞİMLE BİRLİKTE SIKINTI”

İl genelinde toplam hasta yatak sayısının azalması sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin yatak sayısı 400’e yükseltildi ancak personel dağılım cetveli buna göre düzenlenmedi. Yani 400 yataklı hastane için 260 yataklı hastane personeli ile hizmet verilmeye çalışıyor. Personel yetersizliği sıkıntıları arttırıyor. Bu nedenle hem vatandaşlar hem de hekimler zorluk yaşıyor. Milletvekili Şahin konuyla ilgili olarak meclis başkanlığına sunduğu yazılı istek de şunları sordu: Balıkesir Devlet Hastanesi Personel dağılım cetveli 400 yataklı hastaneye göre ne zaman düzenlenecektir?2017 yatırım planı alınmış olan Balıkesir Devlet Hastanesi 400 yataklı yeni ek hastane binasının inşaatına ne zaman başlanılacaktır? Sağlık Bakanlığı kayıtlarında Balıkesir Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi kaç olarak görülmektedir? Balıkesir Devlet Hastanesine bağlı tüm birimlerde kaç hekim ve yardımcı sağlık personeli görev yapmaktadır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu