GündemEkonomiİlçe Haberleri

HAVRAN’DA PAZARCI ESNAFINI RAHATLATAN ÇÖZÜM

Havran Belediyesi ile Havran Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası tarafından ortaklaşa yapılan kapalı pazar yerine soğutma sistemi halk pazarının kurulduğu gün faaliyete geçti.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Sunullah Peker, Yusuf Özkan ve Havran Sebzeciler Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Murat Hançer, ilk soğutma sisteminin denemesini birlikte yaptılar. Yurt dışından gelen bir vatandaş soğutma sistemini görünce çok şaşırdığını ifade ederek Avrupa’nın gelişmiş hiç bir Ülkesinde biz böyle bir şey görmedik. Ülkemizde küçük bir Anadolu kasabasında bu sistemi görünce şok olduk. Belediye Başkanı ve Oda Başkanını tebrik ediyoruz diyerek görüşlerini dile getirdi.

ESNAF MEMNUN

Pazarcı esnafı, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Havran Sebzeciler Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Murat Hançer ile birlikte proje hazırlayarak esnafın, rahat etmesi için Pazar yerine soğutma sistemi kurdular. Pazarcı esnafı her iki başkana teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

HANÇER ‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ’’

Havran Sebzeciler ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Murat Hançer, kapalı pazar yerindeki esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlar, yazın sıcaklardan olumsuz bir şekilde etkileniyordu. Çözüm bulmak için çeşitli arayışlara girildi. Havran Sebzeciler Meyveciler Esnaf Odası tarafından proje hazırlandı. Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’u ziyaret ederek projeler sunuldu. Projeyi değerlendiren Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, projeyi değerlendirerek çalışmaları başlattı.

ERSOY ‘’ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN’’

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ‘’Her hafta Cuma günü kurulan halk pazarı doğal ürünleri ile yerli ve yabancı misafirlerin adeta akına uğruyor. Oda Başkanımız Projeyi getirdiğinde inceledim ve hemen çalışmaların başlamasını söyledim.Bir hafta içinde Kapalı Pazar yerimize 46 adet soğutma sistemi kuruldu faaliyete geçti.Esnafımız ve alış veriş yapan halkımız memnun araştırdık emsali olmayan bir işe imza attık Türkiye’de bir ilki başardık Hayırlı Uğurlu olsun’’ dedi. Heyet soğutma sistemi ile ilgili Alış veriş yapan vatandaşlar ve Esnaf ile sohbet ederek görüşlerini dinledi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu