Görüntülü Haberler

HERKES DURSUNBEY’E

‘Herkes Buray’a ‘ sloganı ile Dursunbey’de düzenlenen etkinlikte belirlenen slogan yerini buldu. Dursunbey’de Türkiye’de yapılan pikniklerin en büyüğü gerçekleşti. Dev organizasyonda iki bayram sevinci yaşandı. Hem Kurtuluş hem de Kurban Bayramını kutlayan Dursunbeyliler unutulmaz bir programla kutlama gerçekleştirdi.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede ‘ Biz 2014 seçim beyannamesinde söylemiş olduğumuz Dursunbeyli hemşerilerimizi nasıl bir araya toplayabiliriz derken o fırsat bugün ayağımıza geldi. Hem tatilin uzun olması hem de Kurtuluş günümüzün hemde Kurban Bayramının bir araya gelmesi hemşehrilerimizle hasret gidermemize sebep oldu.’ dedi.

DURSUNBEYLİ DERNEKLER DURSUNBEY’E AKIN ETTİ
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ‘Bizim için iki bayram bir arada oldu diyebiliriz. Katılımcılarımız, YSK Başkanımız Sadi Güven ve Dursunbey’e vekaleten Kaymakamlık yapan Kepsut kaymakamımızla bir kortej yürüyüşü yaptık. Bizlere Dursunbeyliler, STK’lar ve Dursunbey ile özdeşleşmiş olan kültürel mirasımız Barana ekibimiz, İzmir’den gelen Halk oyunları ekipleri, Dursunbey’imizin Halk oyunları ekipleri hep birlikte avcılar atıcılar spor kulüpleri de dahil olmak üzere birlikte bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdik.’ dedi. Başkan Bahçavan, ‘Kent meydanında ki şehitler anırtı önünde eski kurtuluş günlerini canlandırdık. Saz bölgemizde kırk dönümlük bir saz bölgemiz var yeşil alan. Bu bölgemizde hemşehrilerimizle biraraya geldik. Buna katkı sağlayan İzmir’ de ki Dursunbeyliler Derneğimiz, Yassıörenliler Derneğimiz, Karacabey’de ki Dursunbeyliler Drerneğimiz, Balıkesir, Bursa’daki, Bandırmadaki Dursunbeyliler Derneklerimiz otobüslerle katılım sağladılar. Hep birlikte sıla hasretini giderdik.’ ifadelerini kullandı.
BAHÇAVAN ‘FİNAL YAPTIK’
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan saz mesire alanında gerçekleştirilen etkinlikler için, ‘Gelen misafirlerimize ikramlarımız oldu.20 metre boyunda bir ızgara yaptırdık ve köfte yaptık. Hanım kardeşlerimiz gözlemelerini yaptı. Pilav ayran ikramları gerçekleşti. Ben katılım sağlayan tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, tüm derneklere teşekkür ediyorum. Birde akşam finalimiz oldu. Sahneye sanatçılarımız çıktılar en sonda Buray çıktı ve bizim sloganımızda ‘Herkes Buray’a’idi. Yaklaşık 10 bin kişilik bir konser verdik. Önümüzdeki yıl çok daha detaylı bir program düşünüyoruz. Dursunbey göç veren bir ilçemiz olduğu için düşünün sadece Bandırmada 18binin üzerinde hemşehrimiz var. TÜİK verilerine göre de Dursunbey dışında yaşayan yaklaşık 100bin Dursunbeyli var’ açıklamasını yaptı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu