SiyasetTürkiye Gündemi

İçişleri Bakanlığı’ndan Seçim Güvenliği Hamlesi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 31 Mart'ta gerçekleşecek olan seçimlerin güvenliği için önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan Seçim Güvenliği Hamlesi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan seçimlerin güvenliği için önlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, seçim sürecinin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi adına emniyet, jandarma, sahil güvenlik, korucu ve gönüllü korucuların toplamda 594 bin personel ile görevlendirildiğini belirtti.

Bu görevlendirmenin, seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için alınan önlemlerin bir parçası olduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, bu personelin seçim günü ve öncesinde gereken tüm tedbirleri alarak vatandaşların güvenliğini sağlayacağını vurguladı.

Bakan Yerlikaya ayrıca, seçim güvenliğinin sağlanması için alınan önlemlerin titizlikle takip edildiğini ve herhangi bir olumsuz duruma karşı hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Bu kapsamda, seçimlerin demokratik bir ortamda ve huzur içinde gerçekleşmesi için gerekli tüm adımların atıldığına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, vatandaşların oy kullanma hakkını özgürce kullanabilecekleri bir ortamın sağlanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bu doğrultuda, seçim gününe kadar güvenlik güçlerinin herhangi bir olumsuzluğa karşı tam teyakkuzda olacağı ve vatandaşların huzur içinde oy kullanabileceği bir ortamın oluşturulacağı bildirildi.

 

 

AA

Yerel Seçime Bir Hafta Kala: Türkiye Hazır

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu