GündemEkonomiTürkiye Gündemi

İkinci El Araç Satışları Salgınla Son 5 Yılın Zirvesine Çıktı

İkinci El Araç Satışları Salgınla Son 5 Yılın Zirvesine Çıktı

İkinci El Araç Satışları Salgınla Son 5 Yılın Zirvesine Çıktı. MASFED Genel Başkanı Erkoç, “Tüm olumsuzluklara rağmen 2020’de ikinci el araç piyasası büyüdü.” dedi.

 “Son 5 yılın en yüksek rakamı”

Türkiye’de ikinci el araç satışları, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma yerine bireysel araç kullanımının arttığı 2020’de son 5 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç yaptığı açıklamada, ikinci el araç piyasasının tüm olumsuzluklara rağmen geçen yıl büyümeye devam ettiğini belirtti. Erkoç, 2019’da 8,7 milyon motorlu kara taşıtının devri yapılırken bu sayısının geçen yıl 9,2 milyona yükseldiğini söyledi. Erkoç, söz konusu rakamın 2018’de 7,7 milyon, 2017’de 7,5 milyon ve 2016’da 6,7 milyon olduğuna dikkati çekti.

“Fiyatlar düştü”

İkinci el araç piyasasında yaşanan bu durgunluk nedeniyle fiyatların da gerilediğine dikkati çeken Erkoç, “Şu an ikinci el fiyatlarında yüzde 15’e varan bir düşüş yaşanıyor. Araç almak isteyen vatandaşlarımız bu fırsatı değerlendirebilir, şu an araç almak için doğru bir zamandayız.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu