GündemEğitimTürkiye Gündemi

İl Milli Eğitim’den Kütüphane Tarihi Üzerine Konferans

İl Milli Eğitim’den Kütüphane Tarihi Üzerine Konferans

 

Tahir Harîmî Balcıoğlu Konferansı Gerçekleşti. Balıkesir Millî Eğitim Müdürlüğü “Tahir Harîmî Balcıoğlu Konferansı” düzenledi. Konferans öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla Edremit ‘te gerçekleşti.

 

Grthr

Fikir Adamı Tahir Harîmî Balcıoğlu

Nakli ilimler tarihi, mitoloji, felsefe, tasavvuf, tarih, hatırat, roman ve şiir gibi farklı alanlarda eserler vermiş ve kütüphane tarihi ile ilgili ilk çalışmalardan birini kaleme almış olan Edremitli büyük fikir adamı “Tahir Harîmî Balcıoğlu Konferansı” Edremit Güre Adrina Termal Otelde gerçekleşti

 

Açılış Konuşması Ahmet Kot’tan

Konferansın açılış konuşmasını  Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve Balıkesir Millet Kütüphanesi Ahmet Kot kitaplığı kurucusu Ahmet Kot yaptı.

 

Yavuz Balcıoğlu’nu Anlattı

Tahir Harîmî Balcıoğlu’nu araştıran, eserleri üzerine doktora çalışması bulunan Dr. Eren Yavuz Edremitli fikir adamı Tahir Harîmî Balcıoğlu’nun eğitimi, yaşantısı, eserleri, hayatı hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

 

Müdür Tatlı Gençliğe Tanıtmanın Öneminde Değindi

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı: “Osmanlı’nın son dönemi ile Cumhuriyetimizin ilk dönemini kapsayan zamanı değerli kılan, 1800’lü yılların sonu ve 1951 yılları arasında yaşayan ünlü düşünür, mütefekkir, araştırmacı, felsefeci, edebiyatçı ve büyük düşünce adamı Tahir Harîmî Balcıoğlu’nun düşünce yapısının çocuklarımız, gençlerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından bilinmesi; özellikle Türk düşünce tarihine olan katkısının tanınması amacıyla düzenlediğimiz konferansa öğrencilerimizin büyük ilgi göstermesinden memnuniyet duyuyorum. Gösterdikleri ilgi için İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Mazak ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Tahir Harîmî Balcıoğlu’nu tüm gençliğimize tanıtmak amacıyla gerçekleştireceğimiz yeni etkinlikler hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu