GündemEğitim

COŞKULU KUTLAMA

Balıkesir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.
Atatürk’ün Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi, her yıl olduğu gibi bu yılda aynı heyecan ve coşkuyla Balıkesir’de de yanmaya devam etti. Tam 100 yıl önce 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a gitmiş Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımını ateşlemişti.
Balıkesir’de kutlamalar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği resmi kutlama sabah saat 09.00’da gençlik yürüyüşüyle başladı. Balıkesir Tren Garı önünde protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci ile sporcu, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri ve Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı’na yürüdü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
SPORCULARIN GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ
Kurtdereli Kapalı Spor Salonunda devam eden kutlamalar sırasında, öğrencilerin ve sporcuların gösterileri nefes kesti.
Törene katılan öğrencilerin düzenlediği spor ve halk oyunları etkinlikleri protokol ve vatandaşlarca ilgiyle izlenildi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Ritmik Jimnastik, Judo, Karate, tahta kırma ve yakın dövüş taktikleri sergiledi.
EN BAŞTA GELEN GÖREV VE SORUMLULUĞUMUZ
Törende konuşan Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, 19 Mayıs’ın, “Necip milletimizin onurlu mücadelesinin yeniden şahlanışıdır.” dedi.
Günün anlam ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan Arıcıoğlu, “Yüz binlerce Şehit verilerek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza dek korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
“dedi.
Program sonunda basın mensuplarına duygularını ifade eden Vali Yazıcı ise, bütün vatandaşların bayramını kutladı.
GENÇLERİMİZİN BAŞARILARIYLA İFTİHAR EDİYORUZ
19 Mayıs’ın milletimizin zaferlerle dolu tarihinde yeni bir destanın yazılmaya başlandığı bir gün olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Ülkeyi ileriye götürecek olan gençliğe, her türlü destek ve güvenceyi sunmanın, onların en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlamak, en büyük önceliklerimizdendir. Gençlerimizin en iyi şartlarda eğitim almaları, bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel açıdan her türlü gelişimi takip etmeleri, kendi değerlerimizin yanı sıra dünya ile bütünleşerek kendilerini geliştirmeleri için her türlü olanağı sunma adına valilik olarak elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymaktayız. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve kültürüne sahip çıkan toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Balıkesir’deki gençlerimizin de yaşamın her alanında sergiledikleri başarılarıyla iftihar ediyoruz. Bizlere emanet edilen bu vatan, paha biçilmez bir hazinedir. Bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek, gençlerimizin öncelikli görevidir. Tüm gençlerimizin bu düsturla hareket edeceğine olan inancımız tamdır.  Bizler devleti yönetenler olarak ülkemizin umudu ve göz bebeği olan siz gençlerimizin yanında olmaktan her zaman gurur duyduk ve gurur duymaya devam edeceğiz. En büyük gücümüz devletimiz ve birlik beraberliğimizdir. Hepimiz devletimize dört elle sarılmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  bu Cennet Vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.
GENÇLER YALNIZ BIRAKILMADI
Etkinliklere Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Fikret Şahin, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu