EğitimGündem

İlk Defa Müdür veya Müdür Yardımcısı Olacak Öğretmenler İçin Yeni Normlar

Öğretmenlerin Yönetici Olma Şartları Güncellendi

İlk Defa Müdür veya Müdür Yardımcısı Olacak Öğretmenler İçin Yeni Normlar

Öğretmenlerin Yönetici Olma Şartları Güncellendi

16 Nisan’da aynı kurumda 4 ve 8 yıl çalışmış olan okul müdürleri ve müdür yardımcılarının yeni görev yerleri belirlendi. Şimdi ise ilk defa müdür veya müdür yardımcısı olacak olan öğretmenlerin atanma süreci gündemde.

Müdür olarak görevlendirilecek adayların belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlardan en az birini taşıyanlar müdür olarak atanabilirler. Bunlar arasında; daha önce müdür olarak görev yapmış olmak, kurucu müdür, müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak en az bir yıl görev yapmış olmak veya Bakanlık tarafından belirlenen üst düzey kadrolarda asaleten görev yapmış olmak bulunuyor.

Ilk Defa Mudur Veya Mudur Yardimcisi Olacak Ogretmenler Icin Yeni Normlar

Ayrıca, müdür olarak görevlendirilecek adayların mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları için belirli branşlardan olmaları gerekiyor. Örneğin; fen liselerine müdür olarak atanacak adayların matematik, fizik, kimya veya biyoloji öğretmeni olmaları gerekiyor.

Müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilecek adayların da belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar arasında; daha önce müdür veya müdür yardımcısı olarak görev yapmış olmak, Bakanlık tarafından belirlenen üst düzey kadrolarda görev yapmış olmak veya en az iki yıl öğretmenlik deneyimine sahip olmak bulunuyor.

Tüm bu şartları sağlayan yönetici adaylarının yönetici seçme sınavına girerek en az 60 puan almaları gerekiyor. Bu süreç, eğitim kurumlarında yöneticilik pozisyonlarına atanacak olan adayların niteliklerinin belirlenmesi açısından önem taşıyor.

BAÜN’den SMA Tedavisinde Yeni Buluş

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu