GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

İlk Kabine Toplantısı Bugün Gerçekleşecek

Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün gerçekleşecek. Beraberinde, toplantıya kalım sağlayanlar yeni dönemin yol haritasına değinecek.

 

 

İlk Kabine Toplantısı Bugün Gerçekleşecek… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci dönem kabinesi bugün olacak. Beraberinde, toplantıya katılım sağlayanlar, önemli başlıkları masada konuşacak.

Kabine Toplantisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk toplantı gerçekleşecek. Ayrıca toplantıya katılım sağlayanlar, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi. Ardından, deprem konutlarının en kısa sürede bitirmeleri. Sonrasında, 1 milyon Suriyeli’nin geri dönüşü ve terörle mücadele gibi konuları ele alacak.

Ilk Kabine Toplantisi

Öncelikli gündem ekonomi olacak

Öncelikli gündemin ekonomideki son durum olması beklentiler arasında yer alıyor. Kabine toplantısına katılım sağlayanlar, enflasyonun tek haneli rakama düşmesi için atacakları adımları belirtecek.

Yeni Kabine

Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik. Beraberinde, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi vaatleri açıklamıştı. Son olarak toplantıda, bu vaatler ile ilgili planlamanın da değerlendirmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

İsveç’in NATO‘ya üyeliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılım sağlayan konuklar arasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de vardı.

Bulusma

GENEL HABERLER’ in edindiği bilgiye göre, Erdoğan-Stoltenberg toplantısı gerçekleşmişti. Gerçekleşen toplantıda, İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini görüşmüşlerdi. Kabine bir araya geldiğinde de bu meselenin yanı sıra dış politikadaki diğer başlıklar da masaya yatıracaklar.

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu