GündemKöşe Yazıları

İncirli Kurabiye Tarifi

İncirli Kurabiye Tarifi

 

“İncir Tadında İyilik Öyküleri (Timaş Yayınları)” kitabından seçtiğim leziz incirli tarifleri not alıp okurlarımla paylaşmayı seviyorum. Bu kitabı okursanız her bir öyküde farklı duygularla donanıp mutlu olacaksınız. Evinizde yağ, tuz, şeker, un varsa hiç korkmayın. Geri kalanını bahçeden, çeşmeden, ağaçtan, yerden bitme ottan bile tamamlayıp tat verebilirsiniz. Elmalı, bademli, cevizli, fındıklı, bisküvili, portakallı, reçelli, ballı, lokumlu, tuzlu kurabiyelerden sonra bir de bendeki incirli kurabiye tarifi deneyin. Afiyet olsun.

 

İNCİRLİ KURABİYE

 

Malzemeler:

 

125 gram (yarım paket) margarin

1 yumurta

1 büyük çay bardağı şeker

3 büyük çay bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 vanilya

 

 

İç dolgusu için:

 

5 adet kuru incir

2 yemek kaşığı kayısı reçeli ya da marmeladı

Yarım çay kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı:

 

          “İncirleri küçük parçalar halinde kesip 20 dakika sıcak suda bekleterek başlayalım. Hamur hazırlığı için diğer tarafta yumurta ve şeker çatalla bir süre çırpılır. Sonrasında oda sıcaklığına gelen yumuşak margarin, vanilya, un ve kabartma tozu eklenerek yoğrulur. Hamur yumuşak kıvamlı olmalı. Eğer hamuru elinizden kurtarmaktan zorlanıyorsanız elinize bir avuç sıvı yağ ekleyip tekrar yoğurabilirsiniz. Yoğrulan hamur, iç dolgusunu hazır edene dek buzdolabında bekletilir. Sudaki incirler süzülüp diğer malzemelerle birlikte rondodan geçirilir. Hamuru 12 eşit parçaya ayırdıktan sonra avuç içerisinde açılarak 1 çay kaşığı incirli iç dolgusundan koyduktan sonra ağzı büzülerek kapatılır ve yuvarlanır.

        Yağlı kâğıt sarılı fırın tepsisinde önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15-20 dakikalık maksimum sürede pişirilir. Afiyet olsun…”

Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğu gibi her kadının da mutfak tarifi ve damak zevki apayrıdır. Birbirimizden öğreneceğimiz ne çok bilgi var. Son nefesime dek bildiğim pratik bir şeyi insanlığa, doğaya, ilme aşılayabilirsem ne mutlu bana. İncir tadında, sütlü yemiş pırıltısında, incir kokulu kurabiye çıtırlığında, leziz bir okuma saatiniz olsun.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu