GündemDünyadan Haberler

İNSANLAR NEDEN SİNEMA SEYREDER?

İNSANLAR NEDEN SİNEMA SEYREDER?
İnsanlar neden sinema seyreder? Osman Sınav Balıkesir’de film çekecek mi? Hayata dair yeni bir şeyler derken Osman Sınav neyi kastederek bu sözleri kullandı. Dizilerdeki sır ne? Tüm bu soruların yanıtları Kamil Akyürek ve Osman Sınav’ın röportajında yanıt buldu.
Osman Sınav,‘ ’Balıkesir’den zaman zaman bende geldim geçtim. Neden olmasın bir gün Balıkesir’de de bir çalışma yaparız. Balıkesir’in güzel insanlarını sevgi ve saygıyla selamlıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

HERŞEYDE KÜLTÜR GENLERİ TAŞINMALI
Anadolu medyasının biraraya gelmesinin önemine de değinen Osman Sınav , ‘biraraya gelinse belki ulusal gibi bir güç elde edemeyecek ancak büyük bir güç olacaktır’ dedi.
Büyük bir çıkış yakalayan ‘Sen Anlat Karadeniz’ Filmi’nde yakalanan başarı ile Karadeniz bölgesi en güzel şekilde anlatıldı diyen ünlü yönetmen ,’’ Karadeniz insanının özelliği ve genlerinden bir şeyler taşıyan motivasyon taşıyor ve tüm insanlara bir şeyler söylüyor, anlatıyor. Ben kültür genlerimizden bir şeyler mutlaka taşınsın isterim. İnsanlar neden sinema seyreder hayata dair yeni birşeyi kim söylüyor. Dünya’ya dair kim yeni şeyler söylüyor. Başkalarının hayatıyla başlıyor aşkımız. ’dedi.
NEFİS’E VE TAHİR’İN İMKANSIZ AŞKI
Nefise ve Tahir’in imkansız aşkını konu alan dizide, geçmişte para karşılığı satıldığı adamın zulmünden kaçıp çocuğuyla birlikte Karadeniz’e sığınan Nefes’le, onu koruduğu için ailesinin büyük tepkisiyle karşılaşan Tahir’in hikayesine yer veriliyor.
Dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Emre Kabakuşak ve Yusuf Ömer Sınav oturuyor. Dizinin senaristliğini ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem üstleniyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu ve Öykü Gürman’ın yer aldığı geniş oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.
OSMAN SINAV
Yapımcı, yönetmen, senarist ve reklamcı. Türk televizyonculuğuna ivme kazandıran yapımların ve TV dizilerinin yönetmenliğini yapan Sınav, mafya, derin devlet ve siyasi ilişkiler ekseninde çektiği Kurtlar Vadisi ve Deli Yürek gibi dizilerin yanı sıra Süper Baba gibi aile dizileriyle de izleyicinin beğenisini kazanmıştır. Bugüne kadar çekilmiş olan en iyi Türk aksiyon filmi olarak nitelendirilen Pars: Kiraz Operasyonu ile de dünya gündemini de sıkça meşgul eden, toplumsal bir yara halini alan uyuşturucu konusunu işlemiştir.
1956 yılında Burdur‘da doğdu. 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü‘nü bitiren Sınav, tekstil tasarımıyla da ilgilendiği için 1977‘de aynı okulun Uygulamalı Sanatlar Yüksek Okulu Tekstil Dizaynı bölümüne kaydoldu. Yönetmen sanata olan ilgisi ve çok yönlülüğüyle tanınıyordu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Sinema Televizyon Enstitüsü‘nde de eğitim gören Sınav, 1979 yılında mezun oldu. Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu