Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTeknolojiYaşam

İphone 11’in Pil Sağlığı Nasıl Korunur?

iPhone 11’in pil sağlığını korumak için nelere dikkat edilmesi gerekir? Kullanım şekliniz iPhone’un pil sağlığını doğrudan etkiliyor!

 

İphone 11'In Pil Sağlığı Nasıl Korunur?

iPhone 11’in Pil Sağlığını Korumak için Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Apple’ın özellikle pil ile ilgili olarak bir dizi geliştirme yaptığını biliyoruz. Ancak özellikle iPhone 11’de bu durumun daha iyi olacağını düşünen iPhone kullanıcılarına biraz hayal kırıklığına uğrayabilir. Bunlardan birisi de ben olabilirim. Zira özellikle sık sık şarj cihazına takmayı iPhone 6’dan alışkanlık haline getirmiş benim gibilerin arada sırada “Pil Sağlığına” göz atmalarında fayda var… Zira Pilinizin kullanım ömrünü ciddi zarar vermiş olabilirsiniz.

Pil Sağlığını Koruyun

Pilin belirli bir şarj edilme döngüsü var ve sık sık şarj edenlerin bu tam şarj döngüsünden yediğini bilmek gerekiyor. Bu nedenle şarjınız tam bitmeden cihazınızı şarja her taktığınızda muhtemelen bu ömürden tüketiyoruz.

Paylaşılan bilgilere göre ise her tam şarj sonrası pil ömrü sıfırlanır ve pil kullanım ömründen eksilme olur. Ortalama bir iPhone pilinin şarj döngüsü 400’dür.

iPhone’u günlük olarak şarj edenlerin bir yılın ardından pilin ömründen önemli bir eksilme yaşaması muhtemel. Ortalama 700 tam şarj’dan sonra pil ömründe ciddi bir azalma gözlemleniyor. Buradan yola çıkarsak sık sık şarj etmek kesinlikle Pil Sağlığını etkiliyor…

En önemli tavsiye…

Yapılması gereken ve tavsiye edilen en önemli şey, bir tam şarj sonrası iPhone’un gücünü daha efektif kullanabilecek adımlara dikkat etmek.

Peki Pil Sağlığı yüzde 75 – Yüzde 80’lere geldiğinde cihazın çalışmasında ciddi bir fark olacak mı? Özellikle iPhone bataryalarında ilk 12 ay iyi performansın, 12-18 ay arası ise giderek düşen performansları gözlemşenmiştir. Özellikle 18 Aydan sonra yüzde 25- yüzde 40 arasında şarj gösterirken iPhone’larda kendi kendine kapanma sorunlarının olup olmaması gözlemlenmelidir.

İphone 11'In Pil Sağlığı Nasıl Korunur?
Pil Sağlığını Korumak için Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Bunun için tavsiye edilenler aşağıda, bu konuda benzer şekilde yazılmış bir çok yazı var…Bu maddeler önemli ve 1 Tam Şarjlar elde edilen enerjiyi en iyi şekilde değerlendirmek için bunlara önem vermemiz gerek…

1. Otomatik parlaklığı açın

iPhone’larda ışık sensörü bulunmaktadır. Etraftaki ışığa göre ekran parlaklığınızı otomatik olarak ayarlar. Bataryanızın ömrünü uzatacak bu özellik, ayrıca ekranı daha rahat ve gözünüzü yormadan görmenizi sağlayacak
iPhone Otomatik Parlaklık nasıl açılır: Ayarlar > Duvar Kağıtları ve Parlaklık > Otomatik Parlaklık Açık

2. Ekran parlaklığını düşürün

Bu ayar sayesinde ekran parlaklığınızı otomatik olarak düşürebilirsiniz. Parlaklık seviyesi ne kadar düşük olursa, şarjınızın ömrünü o kadar uzatır. Ekran parlaklığınızı mümkün olduğunca düşük tutun.
iPhone ekran parlaklığı nasıl düşürülür: Ayarlar > Duvar Kağıtları ve Parlaklık

3. Hareketli Duvar Kağıtlarını Kullanmayın!

iO7’den sonra görmeye alıştığımız bu özellik – hareket eden duvar kağıtları. Duvar kağıdı sabit duruyor ama telefonunuzu aşağı yukarı oynattığınızda, sanki arada katman varmış gibi hareket etmeye başlar. Görsel olarak iyi bir özellik ama şarj sürenizi oldukça kısaltır.

İphone 11'In Pil Sağlığı Nasıl Korunur?

4. Dinamik duvar kağıtlarını kullanmayın

Benzer şekilde iOS 7 ile gelen bir diğer görsel özellik ise dinamik duvar kağıtları. Yine dinamik duvar kağıtları da görsel bir şölen sunmalarının yanında, şarjınızı çok hızlı yer. Dinamik duvar kağıtları kapatılabilir bir özellik olmadığı için yapmanız gereken, Duvar kağıtları ve Parlaklık ayarlarından sabit bir duvar kağıdı seçmek.

5. Bluetooth’u kapatın

Bluetoothla kablosuz kulaklık gibi cihazlara bağlanabilir veya başka iPhone kullanıcılarıyla veri transferi yapabilirsiniz. Ama kablosuz veri transferi şarj ömrünüzü kısaltır. Kullanmadığınız zamanlarda mutlaka kapalı tutun.

6. 3G / 4G’yi kapatın

3G ve 4G LTE hızlı bağlantılarının kullanmayın demek biraz garip kaçsa da özellikle Hücresel veriyi kapatmanızın da teorik olarak şarjınıza olumlu katkısı olur. Hızın önemli olmadığı yerlerde, bu özelliği kapatarak, telefonunuzu daha uzun süre kullanabilirsin.

7. Wi-Fi kapatın

4G’den daha hızlı olup sadece belirli yerlerde, kablosuz ağa bağlanabilmektesiniz. İnternetle işiniz olmadığı zamanlarda, wi-fi’yı kapalı tutarak, telefonunuzun sürekli olarak, kablosuz ağ aramasını engelleyebilirsiniz.

8. Konum servislerini kapatın (En çokta Bu Önemli)

iPhone’nun en iyi ve en çok şarj yiyen özelliklerinden bir diğeri de dahili GPS. Nerede olduğunuzu gösterir, gitmek istediğiniz yere yol tarifi veriri. Ama bütün bunları yaparken, şarjınızı oldukça hızlı yer. Konum servislerini kullanmıyorsanız, hemen kapatmanızda yarar var.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu