Dünyadan Haberler

İsrail Gazze’de 1 Günde 320 Noktayı Ateşe Verdi

İsrail ordusu bir günde Gazze Şeridi'nde 320 noktayı vurarak 400 Filistinliyi öldürdü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın kentteki tıp kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, ölenlerin yüzde 70’ini çocuklar, kadınlar ve yaşlılar oluşturuyor. Öte yandan, 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 4 bin 700’e yükseldi.

Israil Gazzede 1 Gunde 320 Noktayi Atese Verdi

En Az 25 Katliam

Gazze’ye yönelik yürütülen saldırıların 16’ncı gününde, İsrail savaş uçakları ve topçu atışlarıyla eşzamanlı kentin çeşitli bölgelerindeki yerleşim yerlerine saldırı gerçekleşti. Gerçekleşen saldırıda, en az 25 katliam oldu. Kentin birçok bölgesine, havadan ve karadan yürütülen saldırılar sonucu bir günde 400’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Israil Gazzede 1 Gunde 320 Noktayi Atese Verdi 2

Bazı ailelerin tüm fertleri hayatını kaybetti

Tıp kaynaklarından aktarılan bilgilere göre, İsrail saldırıları sonucu pazar günü, Han Yunus Mülteci Kampı’nda 44, Rafah’ta 57 kişi hayatını kaybetti. Devamında, kentin orta kesiminde 168, Gazze kent merkezinde 66, kuzey bölgesinde 44 Filistin vatandaşı yaşamını yitirdi. Ayrıca, Mısır sınırı yakınındaki Rafah kentinde bir eve düzenlenen saldırıda, ev halkından 6 kişi ölürken, 11 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı. Karara Mahallesi’nde hedef alınan Ebu Hubeys ailesinin evinde 5 kişi öldü. AA’nın edindiği bilgiye göre, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde Miğraka bölgesindeki bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucu 4 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

‘İsrail’e Karşı Tek Cephe’ Çağrısı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu