GündemTürkiye Gündemi

İstanbul Toki Kura Sonuçları Belli Oldu

İstanbul Toki kura sonuçları belli oldu. 2023 İstanbul : Arnavutköy, Başakşehir, Esenler Toki İstanbul 2+1 3+1 Kura Çekilişi çekildi, ev sahiplerini buldu.

İstanbul Toki kura sonuçları belli oldu. E-Devlet’ e İstanbul TOKİ kazanan isim listesini ekledi. Kura çekilişinin sona ermesiyle yoğun ilgi görüyor. Arnavutköy, Başakşehir, Esenler’de TOKİ tarafından inşa ediliyor. İnşa edilecek 28 bin 340 adet 2+1 ve 3+1 konutun bugün çekilişi oldu. TOKİ İstanbul kura sonucu sorgulama ekranı çekilişlerin ardından erişime geçti . Hak sahiplerinin belli olduğu kura çekilişinin ardından konutların iki yılda inşa edilip teslim edilmesi planlanıyor.

TOKİ’nin İstanbul Başakşehir, Esenler, Arnavutköy’de inşa edeceği 28 bin 340 adet konut için kura çekimi sona erdi. TOKİ İstanbul Avrupa Yakası kura çekilişi 1 Nisan’da başladı ve 17 Nisan Pazartesi günü tamamlandı. Çekilişin ardından sonuçlar e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor.

 

E-Devlet’ten Aratabilirsiniz

Kura çekiliş sonuçları ve isim listesi e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları e-Devlet üzerinden “Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama” ekranından bakabilirsiniz.

TOKİ KONUT SORGULAMA İÇİN

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

İstanbul Hakkında

İstanbul , Türkiye’de Marmara Bölgesi’nin Çatalca-Kocaeli Bölümü’nde yer alan şehir ve Türkiye’nin 81 ilinden biridir. Aynı zamanda  Ülkenin nüfus bakımından en çok göç alan ve en kalabalık ilidir. Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir. Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sırada yer alır. Nüfuslarına göre şehirler listesinde belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya göre Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sırada yer almaktadır.

İstanbul Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, bununla beraber Haliç’i de çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir. Avrupa’daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası denir. Asya’daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir.  Özellikle Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç’in sardığı bir yarımada üzerinde kurulan İstanbul’un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle dört defa genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile birlikte toplam 40 belediye bulunmaktadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu