GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İTTİFAK PROTOKOLÜNDE NELER VAR?

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin yer aldığı “Millet İttifakı”na ilişkin protokol YSK’ya sunuldu. İttifakta yer alan DP, seçime İYİ Parti sıralarından girecek.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu Millet İttifakı’nın protokolü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edildi.

PROTOKOLÜN 4 MADDESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun imzasını taşıyan Millet İttifakı protokolü tek sayfa ve 4 maddeden oluşuyor.

Protokolün 4 maddesi ve partilerin ittifakta nasıl yer alacağına ilişkin bölüm şöyle:

“Bizler, bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor koşulların farkında olarak yüce milletimizin huzurunda tüm vatandaşlarımızın şahitliğinde,

1- Toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son vermek, halkımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı içinde adil ve güvenli bir seçimin yapılmasına katkıda bulunmak,

2- Ülkemizin siyasal sistemini bir an önce normalleştirmek, çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleriyle yeniden inşa etmek,

3- Kuvvetler ayrılığı ilkesine göre hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamak,

4- Başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımız ve kurumlarımız tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini hayata geçirmek üzere seçim iş birliği için bir araya geldik.

Farklı program ve dünya görüşlerimizi muhafaza ederek, vatandaşlarımızın siyasi tercihlerinin Meclise eksiksiz yansıması ve temsilde adaletin sağlanması amacıyla CHP, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi olarak 24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde seçim iş birliği yapmaya karar verdik. Bu iş birliği çerçevesinde CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi; Millet İttifakı adı altında kendi amblemleriyle seçime girecek, Demokrat Parti de adaylarını İYİ Parti’nin listelerinden göstererek Millet İttifakı’nın parçası olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu