GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

İvrindililer Bahar Şenliği İle Coştu

İvrindililer Bahar Şenliği İle Coştu

 

İvrindi Belediyesi Bahar Şenliği düzenledi. Şenlikte tescilli kuzu markasıyla tanınan İvrindi’nin kuzuları ve oğlakları yarıştı. İvrindi Millet Bahçesi’nde düzenlenen Bahar Şenliği Balıkesir mehteran takımının konseri ile başladı. Şenlik halk oyunları ve konserle sürdü.

 

İvrindi’de 10 Puanlık Kelle Peyniri

İvrindi Belediyesi ile İvrindi Kaymakamlığı İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen İvrindi Bahar Şenliği etkinliğine ilgi yoğundu. Bahar Şenliğinde ilçe merkezinden ve kırsal mahallelerden gelen kuzu ve oğlaklar, güzellik yarışmasında Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinden gelen akademisyenler tarafından değerlendirildi. Daha sonra İvrindi kelle peyniri, tereyağı ve yoğurdu gıda uzmanları tarafından tadılarak puanlandırıldı. Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, etkinliğe katılan konuklara tablolar hediye etti. İvrindi Halk Eğitim Merkezi de alanda sergiler açtı.

 

283076314 4871916232934763 7921151978336187441 N

 

BAŞARAN “İVRİNDİ KABUĞUNU KIRIYOR”

İvrindi gelişiyor, değişiyor ve kendini sürekli yenileyen ve üstüne koyarak kendini tanıtan bir ilçe haline geliyor diyen Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran “ İvrindi  çalışkan çok değerli ve kıymetli belediye Başkanına sahip. Huzurlarınızda belediye başkanımızı yürüttüğü tüm çalışmalardan dolayı kutluyorum. Çocuklarımız bizim çocukluğumuzda yaşadığımız Bahar şenliklerinden, Hıdırellez etkinliklerinden mahrum açıkçası. İnşallah çocuklarımızın sokaklarda rahat rahat oynadığı eski hıdırellez havasını yad ettiğimiz etkinlikleri yaşayabiliriz. Günler, aylar ve yıllar geçtikçe yapılan etkinlikler daha da modern hale gelerek geniş kapsamlı durumlara dönüşüyor. Her şey değişiyor fakat insan değişmiyor. Sosyal bir varlık olmamız sebebiyle çalışmanın yanında eğlenceye de zaman ayırmamız gerekiyor. Bu eğlenceler de  genellikle o bölgede, ilçede ve mahalledeki idarecilerin çabası ile gerçekleşen durumlar. Bugün ki etkinlik başta olmak üzere bunun gibi etkinlikler yediden yetmişe vatandaşlarımızı bir araya getiren organizasyonlar.Bizi burada buluşturan, hıdırellez havasında etkinlik tertip eden kıymetli belediye Başkanımız Yusuf Cengiz başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum”

 

282173629 444735534320109 4121126549196940098 N

 

Besiciler Altınla Ödüllendirildi

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Kelle peyniri, tereyağı ve yoğurt yarışmasında dereceye girenlere de çeyrek ve gram altın verdi. Ayrıca yarışmaya katılan hayvan sahiplerine yem hediye edildi. Yarışmada jüri üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Ali Azman, “5 kişilik jüri puanlarımızı verdik. Bu puanlara göre dereceye girenler ödüllendirilecek. Buraya hayvanlarını getirenler, mutlaka iyi bir iş yaptıklarını anlayacaklar. Bundan sonraki yarışmalara daha iyi hazırlanacaklar. İvrindi dediğimiz zaman öncelikle kuzu akla geliyor, İvrindi kelle peyniri akla geliyor ve bu gerçekten bir marka. İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerin kuzu eti ihtiyacı bu bölgeden karşılanıyor” dedi.

 

283535196 444735527653443 8743232861024240263 N

 

Coğrafi İşaretli Kelle Peyniri Dikkat Çekti

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ise, “Kuzusu ve kelle peyniri ile meşhur güzel ilçemizde bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bundan sonra her yıl geleneksel hale getireceğimiz Bahar Şenliği etkinliğimizi yoğun katılım ile tamamladık. Damızlık kuzu, besi kuzu ile oğlakların en güzeli olmak için jüri karşısına çıktığı, İvrindi kelle peyniri, keçi peyniri, koyun yoğurdu ve tereyağının en lezzetlisi olmak içi yarıştığı etkinliğimizde tadım yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri il ve ilçe protokolüz tarafından takdim edildi. Bu güzel organizasyonda çocuklarımızı da unutmayarak bisiklet yarışları ve bununla birlikte tüm çocuklarımıza sürpriz hediyeler verdik. Tabi bizim yöremizin, İvrindi’mizin en önemli özelliği, tarım ve hayvancılık alanında ileride bir ilçe olması. Özellikle de belediyemizin de sembolü olan kuzumuz var. Kuzu konusunda çok iddialıyız. Şu anda ilçelerimiz içinde Balıkesir’in 20 ilçesi içinde en fazla kuzu üretimini gerçekleştiren ve bunu hem lezzetiyle hem nefaseti ile hem de kilosu ile çok daha ileri götürebilen bir yapıya sahip İvrindi. Amacımız, burada İvrindi’mizin değerlerini tanıtmak. Kelle peynirimiz meşhurdur. Koyun ve inek karışımı olan kelle peynirimize coğrafi işaret aldık. Hem kelle peynirimizi tanıtmak, hem de kuzumuzu oğlaklarımızı tanıtmak için bu etkinliği düzenledik.” dedi. Bahar şenliğine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü, İvrindi AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.HABER: NURSİMA AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu