GündemKöşe Yazıları

İvrindi’ye 10 numara park

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi dün İvrindi’ye yapılacak olan Millet Parkı’nın temellerini attı. İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar tarafından da sürekli dile getiriliyordu park ihtiyacı.

Temel atma törenine başta Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’da katıldı. Güzel mesajlar verdiler. Milletvekilleri de geldi temel atma törenine. Onlar adına ise sadece Yavuz Subaşı konuştu. Son dönemlerde bir kişinin diğerleri adına konuşması hoş bir davranış, sıcak, yağmur ve karda törenlere gelenler içinde rahatlatıcı bir karar. Genelde hep aynı şeyler söyleniyor zaten konuşmalarda.

Park oldukça büyük alana sahip.

17 Nisan’da ihalesi gerçekleştirilen ve OGAŞ Yol Yapı İnşaat Firmasının kazanarak temeline kazma vurduğu Millet Parkı alanı 55.000 metrekarelik alana oturuyor.

Millet Parkı içerisinde 3 ayrı çocuk oyun gurubu, Survivor Parkı, oturma ve dinlenme alanları, fitnes aletleri, 24 ayrı piknik alanı, 4 adet kamelya, 650 metre yürüyüş yolu, 650 metre bisiklet yolu, otapark, wc, mescid bulunuyor.

Millet Parkının tamamlanmasıyla birlikte 7’den 77’ye tüm İvrindi halkı, vakit geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri, piknik yapabilecekleri yeni bir komplekse sahip olacaklar.

İlçenin Okullar Bölgesi’ne de yakın park, 3-4 okul var bölgede, yenisi de yapılacak yolda. Yani,  çocuklar boş derslerini parkta nefes alarak geçirebilecekler. Biraz ilçenin dışında kalıyor ama artık bu tür yeşil alanlar şehir dışlarına kaymaya başladı. Çünkü inşaatlardan ve ranttan yeşil alan bırakmadık merkezlerde. Bu başka  bir konu tabi.

Güzel bir proje. İlçe içinde bir değer. Diğer ilçelerde aynı projeleri bekleyecektir. Zaten Başkan Kafaoğlu’da bunun mesajını verdi. Yerler aradıklarını projeler hazırlandığını söyledi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu