Gündem

Sağlıklı İnsanların Yatmadan Önce Daima Yaptığı  6 Şey

Sağlıklı İnsanların Yatmadan Önce Daima Yaptığı  6 Şey: Hayat sürekli yorgun olmak için çok kısa. Elbette, yeterli uyku süresinin yerini hiçbir şey tutamaz, ancak sağlıklı, başarılı insanlar, birkaç basit hareketin dinlenmiş ve yola çıkmaya hazır bir şekilde uyanmalarını sağlayabileceğini bilirler.

 

Sağlıklı İnsanların Yatmadan Önce Daima Yaptığı  6 Şey

Ss Jpg

1-Bir program belirleyin

Daha iyi uyumaya başlamak için atabileceğiniz ilk ve en iyi adım, sabit bir uyku programı belirlemek ve hafta sonları ve tatillerde bile buna bağlı kalmaktır. En iyi sonuçlar için kişisel ritminizle savaşmaya çalışmayın. Bazı insanlar daha sonra uyanık kalmaya programlanmıştır , bazıları ise parlak ve erken uyanmaya. Mümkünse vücudunuzun tercihlerine saygı gösterin.

 

S 3 Jpg

2-Teknolojik Aletlerden Uzaklaşın

Teknolojik aygıtların yaydığı mavi ışık sizi uyanık tutar. Ayrıca bu nedenle yatmadan bir veya iki saat önce onları kapatın (bu aynı zamanda kafanızı samanlığa çarpmadan önce günün endişelerinden arındırmanıza yardımcı olur).

 

3- Işığı ayarlayın!

Vücudunuzun ideal uyku ortamı serin, karanlık ve sessizdir, bu nedenle odanızdaki gürültüyü ve ışığı ortadan kaldırmak için elinizden gelenin en iyisini yapın (ve hey, termostatı kısarak da biraz tasarruf edebilirsiniz). Eviniz geceleri gürültülüyse, “bir vantilatör, bir klima veya bir beyaz gürültü uygulaması veya makinesi kullanın.

 

33 Jpg

4-Stres yapmayın

Düzenli bir uyku programı harikadır. Ancak planınızın kölesi olmayın veya “doğru” zamanda uykunuz gelmezse strese girmeyin. 15 veya 20 dakika sonra kafanız dağılmıyorsa. Kalkın ve yatmadan önce tercih ettiğiniz rahatlama aktivitelerinden biraz daha fazlasını yapın.

 

6- Uykuya Dalmadan Önce

Ne yaparsanız yapın, zamana takıntılı olmayın. “Uykuya dalmaya çalışırken veya gece yarısı uyandığınızda yatak odanızdaki saate bakmak aslında stresi artırabilir. Öte yandan uykuya dalmayı zorlaştırır. Saatinizin yüzünü kendinizden başka yöne çevirin”.

Muhammed Can Akyürek’in yazısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu