Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakımDünyadan HaberlerGündem

K-Beauty Trendleri

 

K-Beauty Trendleri

Yenilikçi formülasyon ve uygulamalar denince ilk akla gelen K-Beauty’dir. Yani Güney Kore’nin bakım dünyası, size aradığınız yeniliği ve gözle görülen değişimi sunacaktır. Sizin için en yeni ve etkili K-Beauty Trendleri bir araya getirdik

K-Beauty nedir?

Güney Kore’den dünyaya yayılan cilt bakımı trendleri ve ürünlerine K-Beauty denmektedir. Günümüzün en popüler cilt bakımı akımlarından olan K-Beauty’nin sırrı Güney Koreli kişilerin pürüzsüz, parlak, yaşını belli etmeyen adeta “cam gibi” ciltlerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca osyal medyada -özellikle TikTok‘ta- Güney Koreli kişilerin bakım rutinlerini paylaşması K-Beauty’nin ne denli bilgi, kalite ve yeniliğe dayandığını kanıtlamaktadır.

1. Fermente içerikler

K-Beauty’nin en yeni keşiflerinden olan fermente etken maddeler diğer bileşenlere göre çok daha etkili olmaktadır. Bu bileşenler kendi normal hallerine oranla 4 kat daha iyi çalışmaktadır. Peki cilt bakımında hangi bileşenler fermente oluyor? Laktik asit ve glikolik asit gibi sıralanırken çoğu bileşen benzer bir süreçten geçirilerek fermente edilebilmektedir. Bunu anlamak için ürünün üzerinde “fermente, probiyotik, prebiyotik, postbiyotik” kelimelerini aramak yeterli olacaktır.

2. Minimalleşen rutinler

Bir zamanlar K-Beauty denince akla 12 adımlı kompleks bakım rutinleri gelmekteydi. Şimdi ise bu durum değişti. Artık Kore güzellik dünyası da cildin daha az ama daha etkili ürünler ile ihtiyaç duyduğu bakımı alabilmektedir. Aynı zamanda daha az adımlı rutinlere geçiş yapmaktadır. 12 adımı 3-4 adıma düşürebilmek bir sürü etken maddeyi bir arada içeren güçlü ve yenilikçi hibrit bakım ürünleri ile sağlanabilmektedir.

K-Beauty Trendleri

3. “Skin flooding” ile kat kat nem

Üst üste sürülen fakat hızla emilen ince formülasyona sahip nemlendirici ürünler cildin neme doymasını sağlamaktadır. Aynı zamanda daha parlak ve dolgun görünmesini sağlamaktadır. Örnek bir skin flooding şu şekilde ilerlemektedir: Nem veren bir esans veya tonik üzerine serum, üzerine ince yapılı bir nemlendirici, üzerine daha yoğun bir nemlendirici.

4. Cilt bakım pedleri

Bir zamanlar popüler olan serum veya etken madde aşılanmış ince cilt pedleri şimdilerde yeniden gündeme gelmiştir. Güney Kore’de şu anda bu cilt bakım pedleri içerdikleri etken maddeye göre hedefe odaklı bir maske tedavisi olarak kullanılmaktadır. Örneğin içerisinde AHA+BHA olan bir cilt pedi, aknenin yoğunlaştığı bölge üzerine yerleştirilmektedir. Ayrıca bir süre orada kağıt maske gibi bırakılmaktadır. Eğer içerisinde hyalüronik asit gibi nemlendirici bir etken madde var ise ped kuruluğun yoğunlaştığı bölgelere yerleştirilmektedir. Daha sonra çıkarılıp normal bakım rutinine devam edilmektedir.

5. İki kat SPF

Güney Korelilerin ve Japonların yaşlarını hiç göstermemelerinin sırrı ciltlerini küçük yaştan itibaren güneşten korumalarında gizlenmektedir. Evlerini güneş kremi sürmeden terk etmeyen bu kişiler, tabii ki dünyanın en iyi formülüne sahip güneş kremlerini de kendileri üretmektedir. Koreliler şimdilerde iki farklı güneş kremini üst üste sürmektedir. İlk güneş kremi zararlı UV ışınları gibi ekranlardan yayılan mavi ışıktan da cildi korumaktadır. Diğer güneş kremi ise ya makyaj bazı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca pudra formunda olmaktadır. Bu güneş kreminin özelliği tüm ışıkları yansıtabilmesinde gizlenmektedir. Beraber kullanıldıklarında bütüncül bir güneşten koruma sağlamaktadır.

K-Beauty Trendleri

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu