GündemKöşe Yazıları

Kabak Mücver İçine Ne Konur?

Merhaba Sevgili Hanımlar. Bugün kabak mücveri ile ilgili sorulan sorulara yanıtı yazılı olarak vermek istedim. Pek çok kadınımız kabak mücverini farklı yöntemlerle deniyor. İçine koyulan malzemeler farklılık içeriyor. Kendi denediğim ve özellikle usta ellerden çıkan şeflerin mutfağında nasıl yapılıyor bugün ona değineceğim.

Geniş bir kaba rendelenen kabakları, havucu, yumurtayı koyun. Ayrıca, taze soğanı, dereotunu, tuzu, karabiberi ve unu ekleyin. Ayrıca, Macun kıvamını alana kadar iyice karıştırın. İşte bu kadar kolay!

Kahvaltılarınızda, çay saatlerinizde sıcak ya da soğuk olarak tüketebileceğiniz son derece doyurucu kabak mücveri tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Kabak sevmeyenlere bile yedirtebileceğiniz lezzetli mücver tarifimi mutlaka denemelisiniz.

3 adet yumurta,  3 adet kabak,  Yarım su bardağı un,  2-3 dal yeşil soğan,  Yarım demet maydanoz

Bir tutam dereotu,  Tuz,  Karabiber,  Pul biber

İlk olarak mücver malzemelerini hazırlayalım. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyelim. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayalım.

Kabak Mücver harcını hazırlayalım. Yumurtaları derince bir kaba alalım.

Üzerine un, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım. Ardından suyunu iyice sıktığımız kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu eklenerek karıştıralım. Mücver harcımız hazır.

Mücveri tavada pişirelim. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alalım, kabak karışımından bir kaşık dökelim, çevirerek kızartalım. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alalım.

Kabak mücveri servis edelim Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu