Gündemİlçe Haberleri

Kadınların Mesleki Yolculuğuna Büyükşehir’den Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Edremit ilçesinde başlattığı BALMEK (Balıkesir Meslek Edindirme Kursları) eğitim programları, kadınlar arasında büyük ilgiyle karşılanıyor.

Kadınların Mesleki Yolculuğuna Büyükşehir’den Destek

Kadınlar Kendi İşlerini Kuruyor

Edremit kurs merkezinde 30 farklı branşta binlerce kursiyere ücretsiz eğitim imkanı sunan BALMEK, kadınların hem hobilerini geliştirmelerine hem de bu becerileri mesleğe dönüştürerek aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına olanak sağlıyor. BALMEK, Balıkesir’in kültürel zenginliğini ve el sanatlarını öne çıkararak önemli bir rol üstleniyor. Kursiyerlerin elde ettikleri beceriler, üretim sürecine dönüşerek kendi işlerini kurma fırsatı sunuyor. Özellikle Balıkesir Pullusu, tel kırma, örgü gibi geleneksel el sanatlarını canlandıran BALMEK, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını öğrenmek isteyenlere de kapılarını açıyor.

Ekonomiye Katkı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, BALMEK’in sadece bir eğitim merkezi olmanın ötesinde, hobileri mesleğe dönüştüren bir organizasyon olduğunu vurguladı. Başkan Yılmaz, “BALMEK, bireylerin becerilerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda yerel ekonomiyi canlandırmak ve toplumda dayanışmayı güçlendirmek için önemli bir araç haline geliyor” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALMEK’in başarısının sadece bireyleri değil, aynı zamanda toplumu da kapsayarak kadınların iş gücüne daha fazla katılımını teşvik ediyor.

Haber: Bülten

Dursunbey’de Mesleki Eğitim Genişliyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu