SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Kalbi Çürüten 4 Besin

Kardiyologların 'asla mutfağınıza sokmayın' dediği besinler zehir saçıyor. İşte karşınızda kalbi çürüten 4 besin...

Kalbi Çürüten 4 Besin

Sağlıklı bir yaşamın temeli, tüketilen besinlere dikkat edilmesinden geçmektedir. Diyabet, kalp sağlığı sorunları ve obezite riskini artırabilen bazı besinlerin beslenme alışkanlıklarından çıkarılması, sağlıklı bir yaşamın anahtarı olarak kabul ediliyor.

Özellikle kardiyologlar, kalp ve damar sağlığını olumsuz etkileyebilecek besinlerin tüketilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

MISIR GEVREKLERİ

Hızlı bir kahvaltı için tercih edilen mısır gevreklerinin çoğu, yüksek miktarda şeker ve koruyucu katkı maddesi içeriyor. Gün içindeki enerji dalgalanmalarına ve kalori fazlalığına neden oluyor.

Kalbi Çürüten 4 Besin

HAZIR ÇORBALAR

Oldukça hızlı pişen ve dakikalar içinde hazır hale gelen hazır çorbalar, doktorlar tarafından ‘asla tüketilmemesi gereken besinler’ arasında yer alıyor. Sık tüketildiğinde metabolik sorunları beraberinde getiriyor.

TRANS YAĞLAR

Trans yağlar, işlenmiş gıdalarda bol miktarda bulunur. Kalp sağlığını olumsuz etkileyen doymuş yağ asitleri aynı zamanda kanser riskini de artırır.

Kalbi Çürüten 4 Besin

ŞEKERLİ İÇECEKLER

Bol miktarda şeker içeren, anlık enerji verdiği için tercih edilen asitli içecekler, damar tıkanıklığına sebep olarak kalbe zarar veriyor. Asitli ve şekerli içecekler tip 2 diyabet riskini onlarca kat artırıyor.

Haber Merkezi

Antibiyotik Kullanırken Bu Ayrıntıya Dikkat Edin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu