GündemEğitim

‘KAMU KURUMLARINA KREŞ İSTEĞİ’

Eğitim Sen Balıkesir şubesi, her işyerinde kreş ebeveyn ve çocuk merkezi bulunması gerektiğini belirten bir basın açıklaması yaptı. Kreş talebi olan çalışanların mağduriyetinin giderilmesinin önem taşıdığı dile getirildi.

Eğitim Sen Balıkesir şubesi, her işyerinde kreş ebeveyn ve çocuk merkezi bulunması gerektiğini belirten bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen şube Başkanı Abdurrahman Bulut, ‘’Toplu İş Sözleşmesi’nde yandaş konfederasyon ile imzalanan mutabakatın 41. maddesinde; ‘kamu kurumlarında olanaklar dâhilinde kreş açılmalı’ denilerek havada bırakılan bir tartışma başlatılmıştır. Olanaklar nedir? Diye sordu.

HER İŞYERİNE KREŞ

‘’KESK olarak;   geçmişten bugüne kamusal bir hak olan, aynı zamanda yıllardır temel toplu sözleşme başlıklarımızdan olan kreş talebimizin takipçisi olduğumuzu ve çocuk bakımının hem erkeklerin hem de kadınların eşit olarak sorumluluk almasıyla çözüleceğini bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bu süreçte başlattığımız ve 12 Haziran ‘ a kadar sürdüreceğimiz ‘kreş ebeveyn ve çocuk hakkıdır. her iş yerine kreş” kampanyası açlıkla terbiye edilmek istenen milyonların temel taleplerinden biridir. Sosyal devletin bir yükümlülüğü olarak iş yerlerimizde kreşlerin açılması, demokratik, nitelikli ve ücretsiz hizmetin verilmesi çocuk bakım sorununa kamusal bir çözüm bulunması anlamına gelmektedir. Bu yolla ebeveynler ortak sorumluluk alacak; çocuklar özgür ve demokratik bir toplumda büyüyecektir.‘’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu