GündemEkonomi

KAMU SEN’DEN DÜŞÜK ZAM TEPKİSİ

Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, Balıkesir Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda, düşük zamma tepki gösterdi ve bordro yakma eylemi gerçekleştirdi.

Dsc 0428
Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği Bordo yakma eylemi Düzenledi. AHP meydanında düzenlenen Kamu Sen İl Temsilcisi Ahmet Baki, “memur ve emeklileri yok sayanları 2020 yılının ilk bordrosunu yakarak protestosunu gerçekleştirdik ”dedi.

Memurlar adına basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Baki, “3 Milyon kamu görevlisi ve 2milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. TÜİK; in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9; mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmışken maaşlara %4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir Ekonomiyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kabusa dönüşmüştür” dedi.

Kkkkk2
Ahmet Baki: Değerli basın mensupları, kıymetli arkadaşlarım çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün Ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz sözlerle yüz yüze kalmışlardır. Türk resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl kurban fiyatları ortalama %10,9 doğalgaz %22 elektrik %18,3 zamlanmışken, yunuslara %4 zam emeklilerle alay etmek demektir. Enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mecbur ederken milletimizin en ufak harcamalarında enflasyon canavarlarına teslim etmektedir. İktidar bütün 19’dakilere ilk enflasyonlara göre maaşlara toplam %9,2 zam yapmıştır. 2019 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise %11,84 olmuştur, kaldı ki bu oran Türkiye enflasyon sepetindeki tohumunun halkın tüketmediği 418 madde 895 çeşit ürünün ortalama artışı bunu göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, yerleşme gibi ürünlerdeki fiyat artışlarıysa 2019’da gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat ve kat üzerindedir. Eğitim, sağlık ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır. Bir zamanlar fakirin olan kuru fasulye pilav gıda maddesi haline gelmiştir, kırmızı etin yanımızda adı kalmıştır. Sebze meyve el yakmaktadır. İlaca %46 giyime %33 gazeteye %28 zam gelmiş büyüklerin beli bükülmüştür. Ekmeğimize %13,5 zam gelmiştir. Buna rağmen memurlara 2020 yılı için 4+4 2021 yılı için 3+3 zam yapılması ön görülmüştür. Yeniden değerlendirme oranları %22,58 olarak belirlenirken memur maaşlarına%4 zam yapmak hangi vicdanla hangi adalet anlayışı ile paylaşır. Gerçekler ortadayken çocuk parası aile yardımı doğum ölüm yardımı ek ders ödemeler fazla mesai ücretleri ve tazminatları da önce bir artış yapılmamıştır. Duruma bakıldığında maaşlar gücünün düşeceği açıktır. Toplu sözleşme tiyatrosuyla memurlarımız 2021 yılı sonuna kadar devreden çıkarılmıştır. Memurların ateşin ortasına atıldığı şu günlerde dahi malum konfederasyon memurlarının haklarını korumayı akıl edememekte başını kuma gömmektedir. Kıymetli arkadaşlarım, bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler biz Türkiye Kamu –Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz. Malum konfederasyon ise durumdan hoşnut olacak ki eriyen maaşlara unutulan 3600 ek gösterge vaadine , yardımcı hizmetlilere haksızlıkların kaynağı mülakata sözleşmelerin kadroya götürülmesine gelir vergisi mağduriyetine , bayram ikramiyesine ve emekli maaşlarına dair tek bir kelime etmiyor bugün memurlar maaşlarını aldılar . Türkiye Kamu-Sen dün de meydanlardaydı bugün de meydanlarda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu