İlçe HaberleriÖzel Haberler

Kapıdağ Yarımadasına Yolculuğa Hazır mısınız?

Kapıdağ Yarımadasına Yolculuğa Hazır mısınız? Balıkesir’in Erdek ilçesinde kamp için sonbahar ayında vatandaşlar Kapıdağ yarımadasını tercih ediyorlar. Adanın denize sıfır konumunda bulunması nedeni ile sonbaharda eşsiz bir kamp olanağı sunuluyor.

 

Kapıdağ Yarımadasına Yolculuğa Hazır mısınız?

Kamp Alani Merhaba Gazetesi 2

Kamp Olanakları Adada Neler?

Kapıdağ Yarımadasının çevresinde bir çok küçük ve büyük denize sıfır konumda koylar bulunmaktadır. Bu koylarda eski Erdek yolu üzerinde bulunanlarda camping olanakları var. Buralarda profesyonel hizmet alınabiliyor. Doğa yürüyüşleri ile Kapıdağ Yarımadasını sizde keşfedebilir ve güzel etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bisiklet

Fotoğraf ve Bisiklet Macerası Sizi Bekliyor!

Kapıdağ Yarımadasının Çevresini Bisiklet ile geçebilir yada Yarımadasının iç kısımlarında dağ bisikletleri ile macera yaşayabilirsiniz. Yarımadada birçok değişik fotoğraf çekme olanağını yakalayabilirsiniz.

 

2 3

Feribotla Yolculuk Mümkün mü?

Evet, feribotla yolculuk da mümkün. Araçlı Feribot ya da Deniz otobüsü ile İstanbul’dan Bandırmaya 2-2.5 saatlik bir yolculuk ve oradan da 15-20 dakikalık bir kara yolculuğunun ardından, toplamda 3 saatte Erdek’e varışınız size zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Bandırma-Erdek Kaç Kilometre?

Bandırma’dan Erdek sadece 18 Km’dir. Dolayısı ile Erdek’i başlangıç noktası yaparak, Kapıdağ Yarımadasını, ister kıyı şeridinden, isterseniz yarımadanın oldukça virajlı ama manzara gereği çok daha muhteşem görüntülerle karşılaşacağınız dağ yolunu kullanabilirsiniz.

Kapidag 1

Kültür – Turizm / Kapıdağ ve Çevresi

Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir ilinin Erdek ilçesinin kurulu olduğu, bir kıstakla anakaraya bağlanan ve eski dönemlerde bir ada olduğu belirlenmiş Marmara Denizi içindeki kara parçasıdır.Yüzölçümü yaklaşık 300 kilometrekare olup kuzey ve batı bölgelerinde yüksekiği 700-800 metreyi bulan dağlar bulunur. Su kaynakları bakımından zengin bir bölge olup, antik çağlardan beri yerleşim vardır. Bölgede bilinen en eski yerleşim yeri Kzikos’tur.

Kaynak: Muhammed Can Akyürek

Hey! Bizi hala takip etmiyor musun? İşte Twitter’da biz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu