Ekonomiİlçe Haberleri

Karesi Güneşi Elektriğe Çeviriyor

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan'ın liderliğinde, Karesi Belediyesi ekonomik gücünü arttırmak ve çevreci çözümler bulmak adına önemli adımlar atıyor.

Karesi Güneşi Elektriğe Çeviriyor

Karesi Gunesi Elektrige Ceviriyor 1
Karesi Güneşi Elektriğe Çeviriyor

Belediye Kendi Elektriğini Üretiyor

Karesi Belediyesi, başkanları Dinçer Orkan önderliğinde, ekonomik gücünü arttırmak ve tasarruf edici çözümler geliştirmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. Belediye, kendi tükettiği elektrik enerjisini karşılamak için Güneş Enerjisi Santrali’ni (GES) devreye aldı.

Ekonomiye Katkı Mesajı

Başkan Dinçer Orkan, projenin önemini vurgulayarak, belediyenin gelir getirici hizmetlerde bulunması gerektiğini belirtti. Güneş Enerjisi Santrali’nin, belediyeye önemli bir gelir kaynağı sağlayacağını ifade eden Orkan, “Karesi Belediyesi olarak kendi tükettiğimiz elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla, Güneş Enerjisi Santralleriyle karşılamak ve milli ekonomiye bir katkı sağlamak istedik.” dedi.

Proje İçin Yeni Belirlenen Hedefler

Davutlar Mahallesi’nde kurulan 1 MW gücündeki güneş enerjisi santrali, 4 yıl içinde belediye kasasından para çıkmadan kendini amorti ederek üretim yapacak. Bu süreç sonunda elde edilecek gelir ise belediye kasasına kalacak. Başkan Orkan, tesisin ileriki planlamada 5 MW’a çıkartılma potansiyeli olduğunu ve bu durumun belediyeye daha fazla gelir sağlayacağını belirtti.

Haber: Bülten

Başkan Orkan: ‘Karesi’de Her Yerde İzimiz Var’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu