GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi’de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Karesi’de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

 

Yoğun kar yağışı için günler öncesi hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri yağışın başlaması ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

 

1 18 E1675941867105

Ekipler evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlara erzak, sokak hayvanlarına ise mama dağıtımını sıklaştırdı. Türkiye’nin büyük bölümü ve Balıkesir’i etkisi altına alan kar yağışı öncesi Karesi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hazırlıklarını yaptı.

 

2 8

EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE

Karla mücadele kapsamında kırsal mahalle yolları için belirlenen güzergahlarda 4 greyder, 2 adet loader 24 saat çalışıyor. Bunun yanında şehiriçi karla mücadele çalışmaları kapsamında ise 4 greyder, 2 loader, 5 kazıcı yükleyici, 1 tuzlama robotu, 6 transit üzeri elle tuzlama aracı aktif olarak çalışıyor.

 

22

EVDEN ÇIKAMAYAN YAŞLILARA ERZAK PAKETİ

Karesi Belediyesi yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle evlerinde çıkamayan yaşlılara da talepler doğrultusunda erzak yardımında bulunuyor. Ekipler 444 99 10 numaralı Çağrı Merkezi ya da muhtarlıklar aracılığıyla ulaşan vatandaşlara zeytin, peynir, ekmek ve sudan oluşan erzak paketleri ulaştırıyor.

 

1 19

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Ekipler yemek bulamayan sokak hayvanları için mama dağıtımlarını sıklaştırdı. Sokak hayvanlarının taze mama ve temiz su ile buluşması sağlayan Karesi Belediyesi, ‘Kapımızın önünde bir kap yemek bulunduralım’ sloganıyla yola çıkarak hayvanların soğuk kış günlerinde aç kalmalarını engelliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu