Gündem

KARESİ’DE ÖNLEM HASSASİYETLE ALINDI

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Dünyayı etkisi altına alan virüs salgını riskine karşı belediye olarak bizimde çalışmalarımız devam ediyor. Sahada görevli personelimize virüs konusunda eğitimler verildi. Temizlik ve dezenfekte ekiplerimiz virüs salgını riskine karşı hijyen ve dezenfekte çalışmalarını daha etkili sürdürecek ”dedi.

“SAĞLIKLA ATLATILAN BİR SÜREÇ OLSUN”

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan “şehrin temizliği konusunda içimiz rahat. İnsanlarımızda kendileri için önlem alıp bu süreçte daha titiz olurlarsa sağlıklı bir geçiş dönemi olacaktır diye düşünüyorum” dedi. Temizlik görevlileri rutin temizliklerinin yanında daha hassas bir çalışmanın içine girdi.
“Temiz Çevre İçin Gece Yıkama Çalışmamız Var”
Karesi Belediyesi temizlik işçileri arasında bulunan bir işçiyle yaptığımız sohbette muhabirimiz Fatma Kara’ya işçinin söylemleri şöyle oldu: “Biz işimizi iyi yapıyoruz. Gece özellikle yaptığımız yıkama, temizleme ve dezenfekte çalışmalarını özenle ayrıca yapıyoruz. Bu çalışmaları pek halkımızın görmesi mümkün değil çünkü onlar uyuyorken bu işlemleri biz yapıyoruz.

TOPLU MEKANLAR AYRICA DEZENFEKTE EDİLİYOR

Karesi Belediyesi temizlik işçileri arasında bulunan bir işçiyle yaptığımız sohbette muhabirimiz Fatma Kara’ya işçinin söylemleri şöyle oldu: “Biz işimizi iyi yapıyoruz. Gece özellikle yaptığımız yıkama, temizleme ve dezenfekte çalışmalarını özenle ayrıca yapıyoruz. Bu çalışmaları pek halkımızın görmesi mümkün değil çünkü onlar uyuyorken bu işlemleri biz yapıyoruz. Gündüz bu çalışmaları yaparsak etkilenenlerde olabilir o yüzden gece özellikle heryer yıkanıyor ve temizleniyor. Gündüz çalışmalarında genellikle insanlar çöplerini yere atıyorlar ve biz onlar için daima rutin temizlik görevlerini yerine getiriyoruz. Çöpler ayrıca temizleniyor. Genellikle toplu alanlarda parklar gibi oralarda da farklı temizlik çalışmalarımız yürütülüyor ve bu temizlik düzenli zaten hep yapılıyordu ancak daha titiz ve hassasiyetle takip etmemiz yönünde bilgilendirildik” dedi. Öte yandan Karesi Belediyesi geçtiğimiz gün Adnan Menderes Mahallesi pazar yerinde, Ece Amca ile Orman Bölge Müdürlüğü önündeki üstgeçitler ve çarşı merkezde bulunan yeraltı konteynırlarında virüs salgını riskine karşı hijyen ve dezenfekte çalışması yaptı. Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü basınçlı yıkama ve dezenfeksiyon ekibi tarafından özellikle Balıkesir Devlet Hastanesi civarındaki yeraltı çöp konteynırları, çöp kovaları, konteynırlar-durak ve bankamatikler dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmalarının sürdürüldüğü açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu