GündemDünyadan Haberler

Karesili kadınlar kadına şiddete canlı heykellerle dikkat çekti

Balıkesir’de Karesi Kent Konseyi Kadın ve Aile Çalışma Grubu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Ali Hikmet Paşa Meydanında, canlı heykeller eşliğinde bir basın açıklaması yaparak kadına karşı şiddete dikkat çekti.

Kadin Siddet 12

Karesi Kent Konseyi Kadın ve Aile Çalışma Grubu’nun “Kadına Saygı Medeniyettir” sloganıyla yaptığı etkinlikte, Mimus Performans Sanatları Atölyesi sanatçıları kadına karşı şiddete dur diyerek canlı performans sergiledi. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Kent Konseyi bileşenleri açtıkları stantlarda kadına şidete yönelik bilgilendirici broşürler dağıtırken, Mimus Performans Sanatları Atölyesi sanatçıları canlı heykel ve tiyatro gösterisi sundu. Gösteride Kadın ve Aile Çalışma Grubu üyeleri de rol alarak, etkinliğe ortak oldu. Çeşitli sloganların yeraldığı dövizlerin ve pankartların açıldığı etkinlik, gösteri ardından sona ererken, meydana toplanan vatandaşlar canlı heykellerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kadin Siddet 6

“KADIN BİR ÇİÇEKTİR ÇİÇEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Etkinlikte bir açıklama yapan Karesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Demirözer Yarbaoğlu; “Bugün burada kadına saygı adına toplandık. Şiddet kelimesini gerçekten kullanmak istemiyoruz bugünden itibaren. Kadına şiddet hiç hoş değil. Öfkemizi kontrol altına alalım. Şiddet gösterdiğiniz kadınlar asıl saygı gösterilecek kadınlar.

Bunlar sizin anneniz, kız kardeşiniz, eşinizde olabilir. Sizleri doğuran da bir kadın. Erkekliğin adamlığa ihtiyacı var. Aslında söylenecek çok şey var ama aslında söylemenin de bir anlamı yok. Kadın bir çiçektir ve çiçeğimize sahip çıkalım” dedi.

Balıkesir’de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği canlı heykel performansına genç-yaşlı onlarca kişi fotoğraf çektirdi. Etkinliğe Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın eşi Pelin Orkan, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yarımdağ siyasi partiler ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katılarak kadınlara destek verdi.

Kadin Siddet 8

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu