Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Karma Ciltler İçin 5 Kural

Karma Ciltler İçin 5 Kural sizinle! Bahsedeceğimiz kurallar, cildinizin nem ve yağ oranını dengelerken doğru seçimleri yapmanıza yardımcı olacak

 

Karma Ciltler İçin 5 Kural

Karma Ciltler İçin 5 Kural

Bireysel Seçim

Burada, yüzün en problemli bölgelerinden sayılan T bölgesini odak noktamıza alalım. T bölgesi, hassas yapısı nedeniyle kullandığınız ürünlere çok çabuk alerjik reaksiyon veya beklenmedik tepkimeler göstermektedir. Bu yüzden T bölgesi için akne ile mücadele özelliği olan nemlendiricilerden birini kullanmanızı öneririz. Yüzünüzün diğer kısımları için derin ve ciddi bir nemlendirme süreci gerektiği için ise favori nemlendiricinizi kullanabilirsiniz.

Hassas Temizlik

Güçlü formüller, yanaklardaki kuru cildi tahriş ederken, T bölgesini daha fazla sebum üretmek için uyarır.

Bu noktada, cilt temizliğinin ne kadar önemli olduğundan bahsetmemize gerek bile yok. Jel veya krem bazlı suda çözünen hassas içerikli bir temizleyici ile cildinizi temizlemelisiniz. Önemli olan noktanın, kullandığınız ürünün ciltte gerginlik etkisi bırakmaması. Ayrıca makyajı ve kirleri etkili bir şekilde çıkarması olduğunu unutmamalısınız.

Ilık Su İle Yıkama

Sıcak su, cilt bariyerindeki tabakalara zarar verir, bu durum sadece cilt korumasının zayıflamasına değil, ciltte gözle görülür bir soyulma ve kaşıntıya sebep olmaktadır. Cildinizi yıkarken ne sıcak ne de soğuk su kullanmalısınız. İhtiyacınız olan tek şey oda sıcaklığında bekletilmiş ılık su.

Cildinizi ılık su ile temizledikten sonra yüzünüze nemlendirici bir serum uygulamayı unutmayın, krem bazlı ürünlerden farklı olarak yüzün tüm bölgeleri için uygun serumlar tercih edebilirsiniz.

Sık Sık Peeling

Uzmanlar tarafından haftada en az iki kez hassas içerikli peeling yapmanız önerilmektedir. Ne var ki ölü deri için yapabileceğiniz bir şey yoktur. Ölü deri, cildinize donuk ve yorgun bir görüntü verecektir. Bu mini peeling ritüeli, tıkanmış gözenekleri ve cilt çatlaklarını önlemeye yardımcı olurken, cildinize zaman içerisinde ışıltı katacaktır.

SPF Kullanımı

Her cilt bakımı için mutlaka gerekli olan SPF kullanımı, söz konusu karma ciltler olduğunda çok daha önemli bir konuma yükseliyor. Yüzünüzüz için güneş kremi bakarken, komedojenik olmayan güneş kremi kullanmalısınız.

Güneş kremlerinin cildinizin beklenmedik yerlerinde fazla parlak bir görüntü sunmasından şikayetçi olabilirsiniz. Bunun için kullanacağınız güneş kreminin içeriğindeki mineral filtrelerine dikkat etmenizi öneririz.

 

Ayrıca buraya da bakabilirsiniz.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu