İlçe Haberleri

Kaz Dağlarında Kış Kampı Sezonu Açıldı

Deniz ve yeşilin tarihi dengeler ile doğanın kucaklaştığı zengin fauna ve florası ile etkileyen Kaz dağlarında kamp yamak için sezon açıldı.

Kaz Dağlarında Kış Kampı Sezonu Açıldı

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nin Kuzeyinde bulunan Kaz dağlarında kış sezonu açıldı. Deniz ve yeşilin tarihi dengeler ile doğanın kucaklaştığı zengin fauna ve florası ile etkileyen Kaz dağlarında kamp yamak için sezon açıldı.

Kamp Sezonu Açıldı

Zeytinli, Kızılkeçili Köyü, Güre Köyü ve Altınoluk istikametinden çıkan orman yolları Milli parkta kamp alanlarına da olanak sağlıyor. Ege Bölgesi ile Marmara Bölgesini birbirinden ayıran, antik çağlarda “İda Dağı” olarak anılan Kaz Dağlarında kamp yapmak için dağcılar bu ay sezon hazırlıklarına başladı.

Dikkat! Kaz dağlarında Bu Hayvanlar Çıkabilir

Ayı, Karaca, Yaban Kedisi, Su Samuru, Sincap, Yarasa, Kirpi, Tavşan, Porsuk, sansar, Tilki, Yaban Domuzu, Kartal, Doğan, Atmaca, Şahin, Keklik, Tahtalı, Çulluk ve Balık cinsleri, Alabalık ve sazan türleri bulunuyor.

Karavan ile ulaşımda; Milli Park mahalli yetkilerinin göstereceği kontrollü noktalarda çadırla ve karavanla konaklama yapılabiliyor.

Kaz Dağlarında Kış Kampı Sezonu Açıldı

 

Muhammed Can Akyürek

Kaz Dağları’ndaki Yabani Hayvanlar Unutulmadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu