Gündemİlçe Haberleri

Kaz Dağlarında Ulaşım Sorunu Devam Ediyor

Kazdağları bölgesinde, Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinde, son iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı, bölgede yaşayanları olumsuz etkiliyor. Karayolları ve Edremit Belediyesi ekipleri, Hanlar mevkiindeki yolları açık tutabilmek için 24 saat boyunca küreme ve tuzlama işlemlerini sürdürüyor.

Kaz Dağlarında Ulaşım Sorunu Devam Ediyor

Kaz Daglarinda Ulasim Sorunu Devam Ediyor 1
Kaz Dağlarında Ulaşım Sorunu Devam Ediyor

Yüksek Kar Kalınlıkları

Bir gün önce başlayan kar yağışı, özellikle Kazdağları’nda bazı bölgelerde kar kalınlığını 15 santimetreye kadar çıkardı. Bu durum, bölgedeki ulaşımı olumsuz etkileyerek sürücüler için zorlu bir süreç oluşturdu.

Kaz Daglarinda Ulasim Sorunu Devam Ediyor 2

Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor

Edremit ilçesi ile Çanakkale’nin Yenice ilçesi Kalkım beldesi arasındaki kara yolunda, 3 adet Karayolları küreme ve tuzlama aracı, Edremit Belediyesi’ne ait bir greyder ve bir kepçe, 24 saat boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürerek yolun trafiğe açık kalmasını sağlıyor.

Kaz Daglarinda Ulasim Sorunu Devam Ediyor 3

Gece Boyunca Devam Edecek

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bu gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesini bekliyor. Bu nedenle, bu yol kesimini kullanacak sürücülere kış lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmaları ve sürüş sırasında gizli buzlanmalara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuyor.

Haber: İHA

Meteorolojiden kuvvetli kar yağışı uyarısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu