GündemGörüntülü HaberlerTürkiye Gündemi

Kazdağları’ndan Geçen Assos Ve Troya Tünellerinin Ağustos Ayında Açılması Bekleniyor

Kazdağları’ndan Geçen Assos Ve Troya Tünellerinin Ağustos Ayında Açılması Bekleniyor

 

Kazdağları’dan geçen Assos ve Troya Tünelleri’nin Ağustos ayında açılması planlanıyor. Yüzde 90’ı tamamlanan projenin belirtilen süreden 10 ay önce hizmete girmiş olacak. Bu sayede 50 dakika süren yol, 5 dakikaya inecek.

 

 

Aw657326 01

 

Yol süresi 50 dakikadan 5 dakikaya

Assos Tüneli – Küçükkuyu arası 12,15 kilometre olan mesafe 2,52 kilometre kısalarak ve 9,63 kilometreye düşecek. Yolun bölünmüş olarak trafiğe açılması ile yol sürüş konforu artacak ve 50 dakika olan süre de 5 dakikaya inecek. Bu durum gidiş-geliş olarak çalışan yolda kazaları en düşük seviyeye indirerek can ve mal kaybını önleyecek. İş gücünde 72 milyon TL ve 36 milyon TL akaryakıt olmak üzere toplamda 108 milyon TL tasarruf sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunulacak.

“50 dakika süren bu yolculuk şimdi 5 dakikaya inecek”

Başkan Makas, konuşmasının devamında ise, “Tüneller pandemiye rağmen 10 ay erken bitip inşallah Ağustos ayında hizmete girecek. Bu proje aynı zamanda yıllık 100 milyon liraya yakın iş gücü ve akaryakıttan tasarruf sağlayan insanların, vatandaşımızın zamandan tasarruf ettiği çok kıymetli bir proje. İstanbul-Balıkesir arasındaki yollar arasında duble yol olmayan tek kesim kaz dağları yollarıydı. Fakat şimdi bu tüneller ile birlikte burasıda 6 kilometrelik yerde duble bir şekilde duble yol haline geldi. Burada Ağustos ayındaki açılışa yetiştirilmesi amacıyla şu anda 24 saatlik çalışma esasına göre 600 personel alnının terini buraya akıtmaktadır. Yine aynı şekilde 160 makine ve ekipman burada hizmet vermektedir. Tünellerin açılışı ile beraber burada yaklaşık 50 dakika süren yoğun trafikte özellikle yaz aylarında turizmin yoğun olduğu bu aylarda zaman zaman 50 dakikaya yakın süren bu yolculuk şimdi 5 dakikaya inecek” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu