Gündem

BU KEMER SANA YAKIŞIYOR

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) verilerine göre, sigorta sektörü ilk yarı yılda kasko ve trafik branşlarında toplam 6,3 milyar TL tazminat ödedi. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde yola çıkmadan kasko ve trafik poliçelerini yaptırmanın önemine dikkat çeken TSB, tüm sürücü ve yolcuların trafik kurallarına uymaları gerektiğini hatırlattı.

ÖNCELİK KAZALARI ÖNLEMEK

Önceliğin kazaları önlemek olduğunun belirtildiği yazılı açıklamada, hem kazaların hem de olası kazalardaki yaralanmaların önüne geçmek için trafik kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Meydana gelen kazaların yüzde 90’ının açık havada ve düz yolda gerçekleştiğine dikkat çekilerek, bayram tatili öncesi uzun yola gidecek sürücülerin, yolculukları esnasında güvenli sürüş kurallarına uymalarının önemi hatırlatıldı. Trafik kazalarını azaltma ve seyahat güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren TSB, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve arka koltukta emniyet kemeri kullanım alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen “Bu kemer sana çok yakışır” isimli kampanyaya da destek veriyor.

TOPLAM 6,3 MİLYAR TL TAZMİNAT ÖDENDİ

Trafik kazalarında artış yaşanan bayram dönemlerinde araçlarıyla yola çıkacak sürücülerin kasko ve trafik poliçelerini yaptırmaları, hem araçların güvence altına alınması hem de bütçelerinin korunması açısından önem taşıyor. Güvenceli yaşamın sürekliliği için, risklere karşı vatandaşları koruyan sigorta sektörü, yılın ilk yarısında kasko ve trafik branşlarında yaklaşık 6,3 milyar TL tazminat ödediğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu