GündemSiyaset

Kılıçdaroğlu kendi aday olsun

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Siyasi partilerin milletvekili aday adayları yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Aday adaylığı başvurularına katılım ise oldukça yüksek. Özellile iktidar partisi AK Parti’de Balıkesir’de aday adayı sayısının 100’leri bulması bekleniyor. CHP’de de durum çok farksız değil. Bir çok partili ya da siyaset ile ilgisi olanlar aday adaylarının isimlerine aşinadır.

Siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adayları da belli oldu. CHP hariç. Cumhur İttifakı’nın yani AK Parti ve MHP’nin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. İYİ Parti’nin Meral Akşener, Saadet Partisi’nin Temel Karamollaoğlu, HDP’nin ise Selahattin Demirtaş. CHP ise adayını Cuma günü düzenlenecek bir tören ile sabah saatlerinde açıklayacağını duyurdu. Yani yarın CHP’nin adayını öğrenmiş olacağız.

CHP için bazı isimler ön plana çıktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aday tarifini bir bakıma yaptı. Adayın parti içinden olacağı söyleniyor. Parti içinden olsa da olmasa da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması gerektiğine inanıyorum. Madem ki yeni bir sisteme geçiliyor, mademki genel başkansınız, ülkeyi neden başka birinin yönetmesine izin veriyorsunuz? O zaman neden tekrar genel başkan adayı oldunuz? Ülkeyi yönetmeye talip değilseniz neden CHP’nin zamanını boşa harcıyorsunuz?

Tüm siyasi partiler kendi genel başkanlarını aday gösteriyor. Bu en doğal şeydir. Düşünün CHP iktidar oldu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve tutturdu ‘Ben başbakan olmayacağım’ dedi. Bu normal bir durum olarak görülebilir mi? Görülemez. Zaten demezler mi size o zaman arkadaşım neden genel başkanlık koltuğunu işgal ediyorsun?

Parti genel başkanları toplumları kucaklayan insanlar olmalı. Bu tarif Kılıçdaroğlu’nun kendi tarifidir. Herkese yakındırlar, kavgadan uzak dururlar. Kavga işlerine kurmayları girer. Onlar her zaman toplumun gülen ve kucaklayan yüzü olmak zorundadırlar.

Ben şahsen yarınki açıklamada Kılıçdaroğlu’nun kendi isminin açıklamasını bekleyenlerdenim. Doğru olan da budur. Siyaset bunu gerektirir. Açıklamazsa da genel başkanın görevini bırakması gerekir. Parti lideriyseniz ülke liderliğine de öncülük etmeniz gerekir. Yoksa genel başkanlığınız toplum tarafından sorgulanır.

Gözümüz ve kulağımız yarın ki açıklamada.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu