Türkiye Gündemi

Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?

Ev sahibi, kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle kiracıları ile anlaşmazlık yaşadı. Bunun üzerine ev sahibi, kiracılarının eve girmemesi  için kapıların kilitlerine yapışkan madde sürdü.

Bu duruma tepki gösteren kiracılardan biri açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “Benim evim var içeride eşyalarım var fakat evime girip eşyalarımı alamıyorum. Bir kadın olarak ben çantamda karga burun taşıyorum, çünkü evime giremiyorum” dedi.

 

“ellerimizde kapıları açmak için karga burun taşıyoruz”

Olay İstanbul Çekmeköy’de meydana geldi. Bir ev sahibi, anlaşmazlık yaşadığı kiracıları eve giremesin diye kapıların kilitlerine yapıştırıcı sürdü. Günlerdir evlerine giremeyen kiracılar ise “Duş alamadık, ellerimizde kapıları açmak için karga burun taşıyoruz” dedi.

Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?
Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?

Yaşanan anlaşmazlık sonrası binada yaşayan ev sahibi kiracıların bulunduğu dairelere ait sayaçları söktü, kiracılarına küfürler yağdırdı. Daha sonra kapıların deliğinde anahtar kırıp üstüne yapıştırıcı sürdü. Kiracılar ise günlerdir evlerine giremediklerini belirtti.

O Anları Cep Telefonuna Kaydettiler

Kiracılar, yaşanan olayların ardından ev sahibinden şikayetçi oldu. Ardından, kiracılar o anları cep telefonu kamerasına kaydetti. Kiracılar, ev sahibinin kapı kilidine sürdüğü yapıştırıcı yüzünden günlerdir evlerine giremediklerini belirtti. Devamında, kiracılar akrabalarında kaldıklarını belirtti. Dahası, mağdur olduklarını ifade etti. Giysilerini bile değiştiremediklerini ve duş alamadıklarını belirten kiracılar ev sahibinden şikayetçi oldu.

Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?
Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?

“Eve Giremeyelim Diye Yapıyor Bunu”

Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracı Selma Koç, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada,  “Ev sahibimiz yüksek kira istediği için biz de kabul etmedik. Elektrik, su ve doğalgaz saatlerimizi söküyor. Bizi kameralardan takip ediyor, evden gittiğimiz zaman anahtar ucunu kırıyor içine de yapıştırıcı sürüyor. Eve giremeyelim diye yapıyor bunu. Bunu defalarca yaptı ve biz çilingir çağırarak açtırdık. Burası benim evim ve ben burada yaşamak zorundayım. 40’tan fazla saatimizi söktü. Her seferinde biz karakola gidip ifade verdik. Binada bulunan diğer dairelerde bunu yapıyor” dedi.

Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?
Kiracıları Yıldırmak İsteyen Ev Sahibi Bakın Ne Yaptı ?

“İkinci Kez Kapımı Açtırıyorum”

Günlerdir evlerine giremeyen kiracı Pınar Erdoğan da konuşma yaptı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, yaptığı konuşmada, “Yaklaşık iki aydır bu baskı devam ediyor. Kiramızı 6 bin 500 liradan 14 bin lira yaptığını söyledi. Ben de ödeyemeyeceğimi söyledim. Devletin vermiş olduğu yüzde 25 kuralını hatırlattım. Daha sonrasında biz savcılığa gittik. Ev sahibi sahte kontrat düzenleyip elektrik ve suyumu kapattırdı. 2-3 gündür evime geldiğimde kapımın kilidinde yapışkan olduğunu gördüm. İkinci kez kapımı açtırıyorum. Ben şu anda dışarıda bir başkasının montu ile duruyorum. Benim evim var içeride eşyalarım var fakat evime girip eşyalarımı alamıyorum. Bir kadın olarak ben çantamda karga burun taşıyorum, çünkü evime giremiyorum. Yağmur yağıyor montumu almak istiyorum, en temel ihtiyacım olan duş almak istiyorum. Gidip bir başkasının yanında kalmak istemiyorum. Şu anda arkadaşımın evinde kalıyorum ve onun kıyafetlerini giyiyorum” ifadelerine yer verdi.

Kendini Eve Kilitledi Direndi Ama Olmadı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu