Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

Yaz mevsimini geride bırakmanın ardından merak edilen konulardan biri de kış düğünü oldu. İşte kış düğünü yapacaklara 6 tavsiye!

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

Mekan Seçimine Önem Verin

Hazırlık sürecinde en çok özen göstermeniz gereken konu, mekan seçimi olmalıdır. Konuklarınızın üşümemesi için mutlaka çok fazla yürümelerini gerektirmeyen bir mekan tercihinde bulunmalısınız.

Aynı zamanda mekanın ısıtma sistemine de önem verilmeli. Mutlaka yeterli ısıtma kapasitesi bulunan bir mekan tercih edilmelidir.

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

Ocak Ayından Uzak Durun

Düğün için ocak ayını tercih etmemeye özen göstermelisiniz. Ocak ayının yarıyıl tatiline denk gelmesi nedeni ile çocukları olan misafirlerinizin, bu aşamada farklı planlar yapmak isteyebileceklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Dolayısıyla bu nedenleri düşündüğünüzde düğününüze katılacak olan kişi sayısında bir hayli azalma olabilir.

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

Kış Düğünü Giyim

Aslında gelinlik ve damatlık seçimi sandığınız kadar zor olmayacak. Sadece kalın kumaşlardan dikilmiş bir gelinlik ve damatlık tercih etmeniz gerekecek. Aksi halde çok üşüyebilir ve dolayısıyla kendi düğününüzden, aylarca hazırlık yaptığınız bu özel günden hiçbir keyif almayabilirsiniz.

Fakat dilerseniz gelinliğinizi yaz düğünlerinde kullanılan bir model olarak tercih edebilir ve üzerine bir pelerin ya da şal alarak kullanabilirsiniz.

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

Mekanda Vestiyer Olmalı

Yaz düğünlerinde mekanlarda vestiyer hizmetinin olup olmadığı çok fazla önem arz etmiyor. Fakat söz konusu kış düğünü olduğunda mekanda mutlaka bir vestiyer olmalıdır.

Tüm konuklarınızın palto ve kabanlarla düğüne iştirak edeceğini unutmamalısınız. Bu konuda bir tatsızlık ya da karışıklık yaşanmasını istemiyorsanız, vestiyer hizmetine maksimum önem vermenizde fayda olacaktır.

Menü Seçiminde Doğru Tercih

Kış düğünlerinde menüler ve sunumlar ayrı bir özen ister. Tavuk ve balık gibi beyaz eyler yerine kırmızı etler tercih edilebilir, sıcak tatlılarda kış düğünlerinin vazgeçilmezidir.

Davetlilerin istedikleri zaman sıcak içecek olarak çay ve kahve alabilecekleri bir bölümün olması, davetlilerin içini ısıtacaktır.

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

Unutulmaz Bir Düğün İçin Işık Ses ve Müzik Uyumu

Doğru aydınlatma seçimi temayı ve düğündeki tüm dekorasyonu ortaya çıkarır. Bir düğünü unutulmaz yapan faktörler arasında ışık, ses ve müziğin uyum içinde olması vardır. Ayrıca aydınlatma ve ışık, fotoğraf çekimi için en temel unsurdur.

Uzun yıllar boyunca düğününüzden hatıra kalacak fotoğrafların güzel olması için kaliteli bir aydınlatma tercih edilmelidir. Bu tarz şeyler düğün öncesinde ayarlanmalı ve küçük bir prova yapılmalı.

Kış Düğünü Yapacaklara 6 Tavsiye

 

Haber Merkezi

Ayrıca evlenecek çiftlerin en sık yaptığı hatalar için göz atmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu