GündemEkonomiÖzel Haberler

KIŞIN BEREKETİ TEZGAHA YANSIDI

Pazar pazarında üreticiler, kendi bahçelerinde ürettikleri mahsulleri tezgaha çıkardılar. Fiyatların geçen seneki fiyatlarla aynı olduğunu ve zam yapılmadığını söyleyen esnaflar, vatandaşlara çağrıda bulundular. Pazar tezgahlarındaki son fiyatlar haberimizde…

Tarım ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’de hergün neredeyse bir semtte Pazar kuruluyor. En taze ürünlerin en uygun fiyatlarla satıldığını söyleyen esnaflar, vatandaşları semt pazarlarına davet ettiler. Kaliteli sebze ve meyvenin dalından koparılıp pazara getirildiğini söyleyen esnaflar, fiyatların uygun alışveriş yapmanın ise tam zamanı olduğunu söylediler.

TEZGAHTA FİYATLAR

Brokoli 4 TL
Ispanak 4 TL
Yeşil Biber 6 TL
Domates 2 TL
Patlıcan 3 TL
Taze Soğan 1 TL
Kereviz 5 TL
Havuç 2,5 TL
Pırasa 3 TL
Pancar 4 TL

Halil Karakaş: Ben yaklaşık 30 senedir pazarcılık yapıyorum. 7 sene bakkallık yaptım. Daha sonra pazarcılık yapmaya devam ediyorum. Fiyatlar 1 lira ile 7,5 lira arasında değişiyor. Maydanoz 1 lira, marul 2 lira. Lahana 4 lira. Fiyatlarımız geçen seneki fiyatlar ile aynı. Pek bir değişiklik yok. Şu sıra zam olmadı. O nedenle vatandaşlarımızı Balıkesir’in semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet ediyorum. En uygun fiyatlarla en taze ürünler semt pazarlarımızda yer alıyor.

Mehmet Akın: Ben 40 senedir pazarcılık yapıyorum. Her pazarda tezgah açıyorum. Kornişon salatalıkları satıyorum. Bu kornişonlar Sındırgı’dan hasat edildi. Hasat bitti. Bu tezgahtaki kornişonlar da artık son demler. Boyutlarına göre fiyatlar da değişiyor. Mesela sıfır dediğimiz kornişonlar en küçük boylarda oluyor. Kornişonlar elekten geçer ve boylarına göre ayrılır. Fiyatlarımız 5 liradan başlar. Boyut büyüdükçe fiyat düşer. Küçükler daha pahalı ama büyükler daha ucuz olur.

Safiye Irvanalıoğlu: Ben 20 senedir pazarcılık yapıyorum. Kendimiz üretiyoruz, kendimiz satıyoruz. Fiyatlar şu anda düşük ama gelecek aylarda fiyatlar yükselir. Ekim, Kasım aylarında fiyatlar düşük olur ama kar bastırdıktan sonra fiyatlar artar. O nedenle alışveriş yapmanın tam zamanı. Şu sıra satışlar da ağır gidiyor. İstediğimiz gibi satış yok. Ama Balıkesirli vatandaşlar çok şanslı. Çünkü şehrimizde tarım olanaklarımız çok iyi. Bizim Ovaköy’de hayvancılık olmadığı için yeşillikler yetiştiriyoruz. Tarım olanaklarımız çok fazla. Ürünlerimiz taptaze. Kendimiz ekiyoruz. Mor kelem, brokoli, pırasa herşey var. O yüzden vatandaşlarımız marketlere uğramadan bize gelsinler. Herşey günlük. Akşam ezanı toplayıp sabah satmak için pazara getiriyoruz. Böyle taze ürünlerimiz.

Mehmet Yılmaz: Ben 8 senedir pazarcılık yapıyorum. Edremit’ten geliyor zeytinler. Birinci kalite zeytinleri dalından toplayıp getiriyoruz. Basılmamış taze zeytinleri pazarda tezgahta satıyoruz. İlgi de var. Zeytinin kilosu 6 lira ile 9 lira arasında değişiyor. Ürünlerimiz taptaze. Ben vatandaşlarımızı alışveriş yapmak için semt pazarlarımıza davet ediyorum.
Abdullah Yılmaz: Ben uzun yıllardır pazarcılık yapıyorum. İkiz kardeşimle birlikte çalışıyoruz. Pazarda çok güzel gidiyor işler. Fiyatlarımız da uygun. Vatandaşlar şu günlerde pazara mutlaka uğrasın alışverişlerini yapsınlar. Çünkü kar kış geliyor. Kırağı başlayınca ürünler de azalacak. Bunun akabinde fiyatlar da yükselecek. O yüzden Balıkesirliler alışveriş yapmak için semt pazarlarını tercih etsinler ve ürünlerin en güzelini alsınlar. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu