GündemTürkiye Gündemi

Kömür Yardımı Geliyor

Kömür yardımı geliyor. Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. İhtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılacak.

 

Kömür yardımı geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete’de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Kararına göre, her bir il ve ilçede dağıtılacak toplam kömür miktarı il/ilçe bazında tespit ediliyor olacak.

 

Yardımdan faydalanacak ihtiyaç sahibi sayısı aşağıda yer alan koşullara göre bakılıyor olacak.

  • bölgenin iklim koşulları
  • geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları

Göz önünde bulundurularak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirleyecek.

 

G 17

Yardımdan faydalanacak haneler il ve ilçelerde bulunan vakıflar kanunda yer alana muhtaçlık kriterine göre belirliyor olacak. Aynı zamanda Bakanlık değerlendiriyor olacak. Teslimatı yapılan kömür ilgili hanenin ısınma ihtiyacının karşılanması haricinde bir tasarrufa konu edilemeyecek.

 

Kömür sevkiyatı bu karar kapsamında vakıflara ve vakıflarca belirlenen hanelere yapılıyor olacak.  Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) tarafından yapılıyor olacak. Ayrıca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlüklerinin görüşleri alınacak. Bununla birlikte bakanlıkça belirlenen  kriterlere göre düzenleme sevkiyat programı  yapılıyor olacak.

 

Kömür TKİ ve TTK üzerinden temin edecek. Kömürün taşınması ve bu konuda öncelik tanınması hususunda Bakanlık veya TKİ ve TTK ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında protokol yapacak.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Resmi Gazete Hakkında

T.C. Resmî Gazete, Türkiye’nin 7 Ekim 1920 günü faaliyet gördü. Bununla beraber 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, meclis ve cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yasa, kararname, yönetmelik, genelge gibi kararları yayımlamaktır.

İlk sayısı 7 Şubat 1921’de yayımlanan gazetenin o zamanki adı Ceride-i Resmiye idi. 18 Temmuz 1921’den 10 Eylül 1923’e kadar Türk Kurtuluş Savaşı nedeniyle yayımlanmadı. Bakanlar Kurulunun Mayıs 1925 tarih ve 1970 sayılı kararnamesi ile yürürlüğe koydu. Resmî Ceridenin Sureti Muntazamada Neşir  ayrıca Muamelatının Tarzı İcrası Hakkındaki Talimatname’nin kabulüyle birlikte sürekli yayına geçmiştir. 17 Aralık 1927 tarihindeki 763. sayıdan itibaren de Türkiye Cumhuriyeti Resmî Gazete adıyla yayın hayatına devam etmektedir. Aynı zamanda 1 Aralık 1928 tarihinden itibaren Latin harflerini temel alan yeni Türk alfabesi ile basılmaya başladı. Ayrıca 14 Eylül 2018’de son kez basımını yaptı. Bununla beraber bu  tarihten itibaren yalnızca elektronik ortamda yayımlanmaktadır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu