Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Konfor Alanı Dışına Çıkmak

Konfor bölgenizden hemen şu anda dışarı çıkmanız gerekmektedir. Çünkü bu bölgede kalırsanız gelecek sizin için pek parlak görünmemektedir. Konfor Alanı Dışına Çıkmak Nedir?

 

Konfor Alanı Dışına Çıkmak

Asla konfor bölgesinde durmayın, dışarı çıkın yeni şeyler hedefleyin. Kısacası hep diken üstünde olun.

Konfor Alanının Dışına Çıkmak

Aslında mesele konfor bölgesinde olmanız değil, konfor bölgenizi daha çok nasıl değerlendirdiğinizle ilgilidir. Konfor alanı, bireylerin kendini iyi hissettiği ve kendi için oluşturduğu psikolojik alan olarak tanımlanmaktadır.

Bireyler kendi oluşturdukları tehlikesiz ortamda en düşük seviyede kaygı yaşarlar, hatta çoğunlukla yaşamazlar. Bu alanın rahatlığına ve tehlikesizliğine alışan bireyler alanın dışına çıkmazlar ve direnç gösterebilirler. Bireylerin yetenekleri veya yetkinlikleri bu alanın dışına çıkmadıkça tetiklenmediği için gelişme göstermeyebilir. Kişinin sürekli gelişme ve sürekli öğrenebilme kabiliyetinin ilerleyebilmesi için bu alandan çıkması gereklidir.

Hayatınızın herhangi bir bölümünde bir konfor bölgesi yaratırsanız kendinize, vakit harcamayacağınız, yorulmayacağınız ve her şeyi kolayca yapabileceğiniz ve sonuç olarak da kendinize fazlasıyla enerji ve vaktin oluşacağı bir konfor bölgesine ulaşabilirsiniz.

Güvende Hissedilen Alan

Bireyler oluşturdukları huzurlu ortamlarından dışarı çıkmadıkça çevresindekilerin konfor alanlarının dışına çıkıp ilerleme kaydettiklerinde kendilerini huzursuz hissetmeye sebep olmaktadır. Bu durum zamanla memnuniyetsizlik durumuna dönüşmektedir. Bu alanı tamamen bırakmak yerine, her zaman hissedebileceğiniz, gerektiğinde heyecan alanına geçiş yapabileceğiniz alanlar oluşturabilirsiniz. Kendinizi keşfetmek için ve yeni hedefler belirleyebilmek için konfor alanından çıkabilmelisiniz.

Konfor Alanından Nasıl Çıkılır?
  • Güvende hissettiğimiz alandan çıkmak için öncelikle kararlı olmak gereklidir. Bu alan fırsat bulduğu her an sizi tekrar içine çekmek isteyecektir. Ayrıca her değişikliğin kalıcı olarak gerçekleşmesi için karar vermek ve sürekliliğini sağlamak önemlidir. Değişiklikten kaynaklanan dönüşüm bir anda gerçekleşemez. Bunun aşama aşama gerçekleşeceği unutulmamalıdır.
  • Çabalamaktan asla vazgeçilmemelidir. Öğrenme ve gelişme aşamasına geçmek isteniyorsa ertelememek ve istediğinizi zamanında yapmak gereklidir. Aynı zamanda doğru anın gelmesi beklenmemeli ve hemen harekete geçilmelidir.
  • Adım atmaktan korkulmamalıdır. Yoksa korku alanından bir türlü çıkılamaz hale gelir. Bu alanın dışına çıkmak aslında sizin büyümenizi de sağlayacaktır. Sürekli kaygı, endişe, gelişime kapalı kalarak zamanla rutinlerinizi bile yapamadığınızı fark edersiniz. Rutinlerinizin dışına çıkmak ve rutinleri değiştirmek, konforlu olduğumuz alanın dışına çıkmamızı sağlamaktadır.
  • Kararlılık ve çabayla tamamlanan korkudan öğrenmeye geçiş alanı yeni özellikler kazandırarak farklı davranış ve tavırları da kazandırmaktadır. Ayrıca bireyler panik ve stresten zamanla uzaklaşmaya başlamaktadır.

Her ne kadar konfor alanından çıkarak yeni bir hayat akışına girilmiş olsa da küçük konfor alanları yaratarak mutlu olmak da mümkündür. Ayrıca bu alanı vazgeçilmez kılmamak, gerektiğinde tekrar yeniliğe ve gelişmeye açık olmak gerektiği unutulmamalıdır. Konfor alanının dışına çıkmayı başaran bireyler, kendi potansiyellerini farkederek farklı başarılara imza atmaktadır. Yeni deneyimler, hareketler, farklı düşünme becerileri bireyler kendilerine kazandırmaktadır.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

Referans: mutluyasam.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Gününüze Konfor Eklemenin Yolları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu