Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Koronavirüsü Atlatan Başkan Cankul’dan Önemli Açıklama

Koronavirüsü Atlatan Başkan Cankul’dan Önemli Açıklama

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul atlattığı kovid-19 hastalığı ile ilgili olarak önemli ve çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

 

“Psikolojik Etkisi Çok Büyük”

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Semra Aman Akyürek’in koronavirüs’e yakalandığınızda ne hissettiniz ve bu süreçte neler düşündünüz? Sorularına yanıt verdi. Cankul, “Her şeyden önce bu hastalığın insanda yarattığı bir psikolojik etki var. Hem de çok yoğun. Hele ölümlerin çok arttığı şu günlerde insanda büyük bir travma yaratıyor.” dedi.

Ne Yaşadığımı Bir Ben Bilirim

Başkan Cankul, “Hasta olduğumda 2 gün ne yaşadığımı bir ben bilirim. Aslında hala bile çekmeye devam ediyorum bazı şeyleri. Sırt ağrısı şikayeti ile başvurduğumda testim pozitif çıktı. Kendime kondurmuyordum açıkçası” dedi.

Ismail Cankul

Test Sonucu İlk Anda Etkiledi Beni

Doktorunun kendisini sakinleştirici bir şekilde haber verdiğini belirten Başkan Cankul, “Testimin sonucunu pozitif duymak yine de beni bir anda psikolojik olarak tabi çökertti. Beni ve ailemi hastaneye götürüp ilgili kontrolleri yaptılar. Eşimin de daha önce geçirdiği ortaya çıktı akciğerinde iz tespit edildi ve ona da ilaç verildi. 2 gün boyunca eklemlerim birbirinden ayrılıyor gibi ağrı yaptı, nefes sıkıntısı da yaşadım” dedi.

“Ölümün Yüzü Soğuk”

Yakınların, arkadaşların ölümlerini görünce etkilenmemek mümkün gözükmüyor diyenKepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, “Karantinadasın, kafanı dağıtmak için bir şeyler yapıyorsun ancak akıl yine de o noktaya takılı kalıyor. Hastalığı ve ölümü düşünmeye başlıyorsun. Sadece virüs değil virüsün vücutta yaratabileceği diğer etkilerde insanın aklını kurcalıyor, kalp krizinin tetiklenmesi vs. gibi. Uyurken bile insan bir tedirginliğe düşüyor. Testi pozitif çıkan ama sağlıkla atlatan herkeste bu psikolojik travma olmuştur. Bu noktada evet ölümün yüzü soğuk, ancak buna kendimizi de hazırlamak ve iyi insan olmak gayretimizi sürdürüyoruz. Yaptığımız işler zor” şeklinde yaşadıklarını ifade etti.

Tedbirler Sayesinde Kepsut’ta Vaka Sayısında Düşüş

“Ama ben hemşerilerimizin artık daha dikkatli olduğunu fark ediyorum. Hafta sonları biz vazife gereği sokakta oluyoruz ve görüyoruz ki muafiyeti olanlar dışında gerçekten kimseler yok dışarda. Benim İlçemde şuan tedbirler sayesinde pozitif vaka sayısı 40’lara indi. Bu 3-4 hafta önce 270-280’lerdeydi. Tedbirlerin faydası görülüyor. Hasta olduğumda 2 gün ne yaşadığımı bir ben bilirim. Aslında hala bile çekmeye devam ediyorum bazı şeyleri. Sırt ağrısı şikayeti ile başvurduğumda testim pozitif çıktı. Kendime kondurmuyordum açıkçası.”

Haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu