Köşe Yazıları

Köylü Vatandaşımız

Köylü Vatandaşımız

Nasır tutan elleri, alın terinin izi, nur yüzü ve masum simasıyla ne güzel insanlardır köylüler. Doğallık, sağlıklı yaşam, huzur, azla yetinme, en ufak şeyde mutluluk arama köy insanımızda bereketlenir. Köylü, milletin efendisidir. Köylülerimiz, Atatürk’ün değer verdiği canlardır. Köylümüzün yetiştirdiği organik yiyecekler, içecekler sayesinde yaşıyoruz şu an.

Çoban, çiftçi, yerli esnaf, pazarcı, ziraat adamı, ormancı, köylü, sütçü, peynirci, bağ bahçe çalışanı, tarım işçisi ve daha fazlası hep toprağımızdan ekmek yiyen canlardır. Ekmeğini topraktan, helâlinden, alın teriyle çıkarıp hanesine bereket katarlar. Köylümüz kalben saf ve temizdir lâkin üçkâğıtçılara karşı da cin gibi uyanık ve dimdiktir. Toprağı çapalarken elleri su toplayan, orak içerken tırnakları kapkara olan, yalınayak toprağa bastığı için ayak tabanları nasır tutan, tarlada güneşin altında domates toplarken yüzü bronzlaşan, tertemiz ürünlerini kasaba pazarında üç kuruşa satabilmek uğruna hava aydınlanmadan evvel eşeğiyle yollara düşen, traktörüyle tarlaların hakkını veren, öküzlerini çift için süren, gezen tavuklarının taze etini ve esmer köy yumurtasını evine gelen şehirli misafirine de tattıran, bağdaki üzümlerinin hepsini toplamayıp kuşların hakkını bile düşünen, bir avuç fındık toplarken yüzündeki o tebessümü çevresine aşılayan, taş fırın ekmeğiyle ün salan, dağdan çıra-ot-mantar-meyve-şifalı çay toplayarak çocuklarını okutan, birçok güzellikleriyle hepimizi doyurandır köylü vatandaşımız.

Bugüne dek kavgalı olduğum, bana çürük meyve sattığını hisseder gibi arkasından beddua ettiğim bir tane köylü amcamız/teyzemiz dahi olmamıştır. Her birinin o sevecen yüzünde huzur buldum ben. Marketteki yumurtaların yarı fiyatına organik yumurtasını satıp da pazardan köye dönüşteki yol parasını çıkarabilme derdine düşüp tek kuruş kazanamayan ama buna rağmen kimseye boyun eğmeden onuruyla yaşayan canlarımızdır köylü vatandaşımız. Köy çocuklarının, köylü vatandaşımızın gözlerinden öpüyor ve birbirinden harika tertemiz ürünleri halk pazarında bizlerle tanıştırdıkları için her birine gönülden teşekkür ediyorum. Her zaman böyle iyi yüreğinizle kalın ki şu fani dünyanın çakal insanları sizi yoldan çıkarıp değiştirmesin.

İlgili Makaleler

ELİF YAVAŞ

TARİH= 10 Eylül 2020 – Perşembe

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu