Gündem

Kurban Bayramı 2024 Ne Zaman?

Ramazan Bayramı'nın geride kalmasıyla birlikte Türkiye'de vatandaşların gözü şimdi Kurban Bayramı'na çevrildi. Özellikle tatil planlarını şekillendirecek olan vatandaşlar, 2024 dini günler takviminde yer alan bilgilere odaklandı. İşte, Kurban Bayramı tarihi...

Kurban Bayramı 2024 Ne Zaman?

2023 Kurban Bayrami Arifesi Ne Zaman 3
Kurban Bayramı 2024 Ne Zaman?

Kurban Bayramı Tarihi ve Detaylar

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı takvime göre, 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü kutlanacak. Öncesinde ise 15 Haziran Cumartesi günü Kurban Bayramı arifesi olarak kabul edilecek. Bayram süresi ise 4 gün boyunca devam edecek ve 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde kutlanacak.

2023 Kurban Bayrami Arifesi Ne Zaman 2
Kurban Bayramı 2024 Ne Zaman?

Kurban İbadetinin Mahiyeti ve Hükmü

Kurban ibadeti, dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, İlâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenâb-ı Hakka yaklaşmakta, hem de maddî durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır. Kurban, bir Müslüman’ın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Haber: Bülten

Bu Bayram Gribin hedefi “Siyasiler ve Esnaf”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu