Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Kuş Cenneti Sezonu Açıldı!

Balıkesir’de kuş ceneti sezonu açıldı. Kuş Gölü'nün suları yükselmeye başladı ayrıca kuzeybatı kıyısındaki, küçük söğüt korusunu ve etrafındaki sazlıkları kapladı.

Kuş Cenneti Sezonu Açıldı!

 

Kus Cenneti Sezonu Acildi 1

Göçmen Kuşlar Yuva Kuruyor

Göçmen kuşlar yuva kuracak yer olarak sessizlik içindeki Kuş Cenneti Milli Parkı’nı bu sezon da seçtiler. Yuvalarında yumurtlar, kuluçkaya yatan kuşların yavrular gözlerini burada açarlar, beslenir, büyür, serpilir ve gelecek yıl yine gelmek üzere uzaklara uçuyorlar.

Kus Cenneti Sezonu Acildi 4

 

Sezon Açıldı

Bu sezon Balıkesir’de açılan kuş cenneti,

Kaşıkçıdan balıkçılara, çeltikçiden, karabataklara, saz bülbülünden pelikanlara, kuğudan kazlara, ördeklere kadar kuluçka yapan, kışlayan ve göç sırasında uğrayan 239 kuş türüne ev sahipliği yapacak. Ayrıca 2-3 milyon kuş her yıl buraya uğruyor, Kuşcenneti Milli Parkı’ nın diğer milli parklardan farklı özel bir yeri de bulunmakta.

Uluslararası düzeyde önem taşıyan milli parktaki kuş zenginliği ve milli park tanımı içindeki başarılı koruma uygulaması nedeniyle 1976 yılında Avrupa Konseyince A sınıfı Avrupa diploması verildi.

Kus Cenneti Sezonu Acildi 5

Görülebilecek Yerler

Kuş Cennetinde kuş yaşamının ilgi çekici dönemlerini izleme imkanı, Mart-Temmuz ve Eylül-Ekim ayları arasındadır. Gözetleme kulesinden geniş bir çevre gözetlenebilir.  // Kuş Cenneti Sezonu Açıldı!

Kus Cenneti Sezonu Acildi 6

Mevcut Hizmetler ve Konaklama:

Milli parkta bulunan müze ve idare merkezinde parkta başta kuşlar hakkında geniş bilgi verilmektedir. Milli parkta bilimsel araştırmalar yapmak park yönetiminin iznine bağlıdır. Tanıtım vitrinleri vardır. 2001 yılında yeniden yapılmış olan kuş gözetleme kulesi dünyadaki benzerleri arasında en büyük olanıdır. Yüksekliği 17,5 m. olup platformu 40 kişi alabilen kulede ziyaretçilere dürbün verilmektedir. Parkta konaklama ve yiyecek hizmetleri yoktur. 1 kilometre uzaklıkta ki Sığırcıatik köyündeki pansiyonlar ya da Bandırma, Erdek ve Gönen’ deki otellerde konaklama imkanı bulunabilir.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Kuş Cenneti Sezonu Açıldı!

İlginizi çekebilir; Kuş Cennetinde görebileceğiniz kuş türleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu