Gündemİlçe Haberleri

Köylüler Harekete Geçti ! Leylekler İçin Elektrikler Kesildi

Köylüler Harekete Geçti ! Leylekler İçin Elektrikler Kesildi. Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde elektrik direkleri üzerinde konan leylekler akıma kapıldı. Yaralı leylekleri Dursunbey Belediyesi ekipleri tedavi etti. Ardından doğal yaşamına bıraktı.

 

Koyluler Harekete Gecti Leylekler Icin Elektrikler Kesildi 1

Köylüler Harekete Geçti ! Leylekler İçin Elektrikler Kesildi. Edinilen bilgilere göre, Dursunbey İstasyon Mahallesi ile Kurtlar Mahallesi arasında bulunan elektrik direkleri üzerine konan yüzlerce leylek mahalle sakinlerinin dikkatini çekti.

Vatandaşlar Harekete Geçti

Direklerin üzerine konan leylekleri fark eden vatandaşlar ihbar da ihbar etti. Bölgenin elektriğinin kesilmesini talep etti. Bunun üzerine ekipler harekete geçti. İstasyon ve Kurtlar Mahallesi arasındaki hatların elektriğini kesti. Bu esnada akıma kapılan 7 leylek telef oldu. 3 leylekte yara aldı.

 

Koyluler Harekete Gecti Leylekler Icin Elektrikler Kesildi 2

 

Yaralı Leylekler Tedavi Oldu

Leylek ölümleri ihbarını değerlendiren Dursunbey Belediyesi ekipleri bölgeye geldi. Olay yerine giden ekipler 3 kilometrelik hat üzerinde bulunan elektrik direkleri üzerinde ve yerde telef olmuş leylekleri gördü. İHA’nın edindiği bilgiye göre elektrik direkleri üzerinde canlı olarak duran leylekleri ise görevliler uzaklaştırdı. Yaralı leylekleri araca alarak, tedavi için veteriner hekime sevk etti. Tedavi edilen 3 leyleği ekipler daha sonra doğal yaşamına bıraktı.

 

Koyluler Harekete Gecti Leylekler Icin Elektrikler Kesildi 3

 

Dursunbey Hakkında

Roma Uygarlığı döneminde Dursunbey civarına Abriettene ‘dir. Abriettene bölgesinde merkez olan Dursunbey’ in ismi de Hadrianeia idi. Hadrianeia (Dursunbey) Romalılar döneminde önemli para basım yerlerinden biri idi. Ayrıca Roma İmparatorları döneminde başta Hadrian, Antonius, Pivs, Faustina, Marcus Aurelius, gibi önemli imparator ve komutanlar isimlerini ve resimlerini taşıyan bakır ve gümüş paralar darb ettirmişlerdir. Ayrıca Hadrianeia ismi ünlü Roma İmparatoru Hadrian’dan gelmektedir. Dursunbey yöresine verilen “Hadrianeia” ismi de büyük olasılıkla onun şerefine kurulan bir şehir olduğunu göstermektedir. Hadrianeia şehrinin Milattan sonra 131-132 yıllarında kurulduğu tahmin edilmektedir.

Dursunbey ilçesi, Ege iklim bölgesi içinde yer almakla birlikte yükseklik ve deniz esintilerine kapalı olması itibariyle yazlar daha serin, kışlar daha sert geçmektedir. Vejetasyon süresi oldukça kısadır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu