Türkiye Gündemi

Pes Dedirten Görüntüler: Yiyecekleri Çöpe Attılar

Meyve ve sebzelerin görüntüleri bu kadarına da pes dedirtti. Semt pazarında sapa sağlam, salatalık ve brokolilerin çöpe attıkları görüntüler gözlerden kaçmadı.

 

Pes Dedirten Görüntüler: Yiyecekleri Çöpe Attılar… Semt pazarında vatandaşın, sapa sağlam, salatalık ve brokolilerin çöpe attığı  görüntüler kaçmadı. Ayrıca, zincir marketin çalışanları kasa kasa domatesleri çöp konteynerine atarken görüntülere yakayı ele verdi.

Pes Dedirten Görüntüler: Yiyecekleri Çöpe Attılar

Kasa Kasa Domatesler Çöpte

Görüntüler, Pendik ve Bahçelievler ilçelerinde kayda geçti. Pendik’te, zincir bir marketin çalışanları market önündeki yer altı çöp konteynerine kasa kasa domatesleri döktü.

Pes Dedirten Görüntüler: Yiyecekleri Çöpe Attılar

Olayın olduğu anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile kayıtlara geçti. Yapılan israf üzerine ekipler harekete geçti. Olayın ardından İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü denetim gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği denetimde, “Domates Rio” cinsi ürünün 3 ton olduğu, 882 kilosunun satışa uygun olmadığı için fireye ayrışması, fireye ayrışan kısmın çöpe attıklarını beyanı oldu. “Domates Rio“ cinsi ürünün künye bilgisi olmadığının tespiti gerçekleşti. Ardından, idari işlemler için tutanak gerçekleşti. Gerçekleşen inceleme esnasında, markette olan diğer ürünlerde yapılan denetimde ise 20 ürünün fiyat etiket yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle idari para cezası kararı çıktı.

Pes Dedirten Görüntüler: Yiyecekleri Çöpe Attılar

Benzer görüntüler Bahçelievler’de semt pazarında da kayıtlara geçti

Olaya ilişkin benzer görüntüler Bahçelievler’de olan Çarşamba Pazarı’nda da kayıtlara geçti. Görüntülerde, Pazar sonunda sağlam olan sebzelerin yerlerde olduğu anlar görüntülerden kaçmadı. İHA’nın edindiği bilgiye göre, yaşananlar bu kadarına da pes dedirtti. Son olarak, yapılan israf gözler önünde oldu.

En çok hangi gıda çöpe atılıyor?

En çok çöpe atılan gıdaların başında ekmek ve unlu mamuller, sebze ve meyveler gelmektedir. Evlere alınan her 4 ekmekten biri her gün çöpe atılmaktadır. Gıda israfının önlenmesinde bilinçli tüketim alışkanlıklarının kazandırılması büyük önem arz etmektedir.

…..Pes Dedirten Görüntüler: Yiyecekleri Çöpe Attılar…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu